Home / archiefcentraal / een weekend in kerstsferen bij groenrijk raalte

een weekend in kerstsferen bij groenrijk raalte

Dit jaar wordt de show in de winkel zelf gehouden. “De winkel is op dit moment zo mooi ingericht, dat het de ideale locatie is voor de show. Op diverse manieren zorgen wij er voor dat ook de echte gezellige kerstsfeer aanwezig is”, aldus Johnny Holtkuile, eigenaar van het tuincentrum.

Op vrijdag gaat de show van start en om alles in goede banen te leiden, worden de nodige maatregelen getroffen. “We hopen op topdrukte. Daarom zijn er acht mensen van de scouting aanwezig die worden ingezet als verkeersregelaars. Verder staan wij natuurlijk zelf klaar met een team van zo’n tien tot twaalf man sterk om de bezoekers op alle mogelijke manieren te helpen.” Naast de verkeersregelaars en het team van GroenRijk zijn er ook bijzondere gasten aanwezig. “Iedere dag is er een ander koor dat de sfeervolle muziek verzorgt en het hele weekend staat er een draaiorgel voor de deur, een oliebollenkraam van Bakkerij van der Most en zijn er demonstraties bloemstukken maken van bloemist Frits Hoogers.”

Om volop in de kerstsferen te blijven, zijn er uiteraard ook kerstbomen verkrijgbaar. “Zowel gewone als kunstkerstbomen zijn in alle formaten aanwezig. Bij de kunstkerstbomen is er nog de keuze tussen een boom met lampjes en zonder lampjes.” Bang dat je zelf de boom naar de auto moet slepen? Niet nodig. Het team levert de in folie verpakte kerstbomen tot in de auto bij je af. Overigens kan de auto gratis geparkeerd worden op het parkeerterrein van het tuincentrum en gladheid of veel sneeuw zal je hier niet tegenkomen. “Ik ben zelf al volop aan het strooien en de sneeuwschuiver komt straks ook weer uit de kast, zodat de parkeerplaats geen ijsbaan wordt”, lacht Johnny.

Aangezien dit jaar de show in het pand zelf wordt gehouden, hebben de weersomstandigheden weinig invloed op het wel of niet doorgaan ervan. “Mensen kunnen de kou ontvluchten en voor een heerlijke oliebol, warme drank en soep, kerstliederen, demonstraties en vooral heel veel gezelligheid bij ons naar binnen lopen.” Johnny benadrukt dat eigenlijk gewoon een gezellig uitje is. “Mensen treffen elkaar, maken een praatje en snuffelen lekker rond. Een uitje voor het hele gezin dus.” Op de vraag wat de entreeprijs bedraagt voor de show, antwoord Johnny lachend: “Een entreeprijs? Daar doen wij niet aan.”

Showtijden:

Vrijdag 14 december: 13.00 tot 21.00 uur

Zaterdag 15 december: 10.00 tot 17.00 uur

Zondag 16 december: 11.00 tot 17.00 uur

De winkel zelf is op vrijdag en zaterdag gewoon vanaf 9.00 uur geopend.

Muziek van vijf koren

Elke dag staat er in het tuincentrum een ander koor, dat de kerstshow muzikaal gaat omlijsten. In totaal zullen vijf koren deze taak op zich nemen en de echte kerstsfeer binnen GroenRijk versterken. Hier is de verdeling te vinden van de zangroepen:

Vrijdagmiddag: Ouderenkoor ‘In de maat’ uit Heino

Vrijdagavond: ‘Power of Music’ uit Heeten

Zaterdagochtend: Popkoor ‘PUUR’ uit Haarle

Zaterdagmiddag: Gezelligheidskoor ‘De Pompedoers’ uit Heino

Zondag: Zang- en muziekgroep ‘Nog Eentie’ uit Mariënheem

Lees ook

N35 tussen Nijverdal en Wierden vrijdagnacht afgesloten

REGIO – In verband met onderhoudswerkzaamheden is de N35 tussen Nijverdal en Wierden op vrijdag …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.