drie derde plaatsen voor lammertink

In Reusel wordt op tweede kerstdag traditioneel de kerstveldrit verreden. Mats Lammertink stond aan het vertrek namens ATB & Cyclocross Team Lemelerveld in de categorie junioren. Twee dagen na zijn overwinning in Boxtel was hij wederom gebrand op een mooi resultaat. De omloop in Reusel lag er supersnel en droog bij.

Aanvankelijk had Mats moeite om de kop van de wedstrijd bij te houden maar door met zijn fiets over de balken te springen vond hij de aansluiting met de nummer één en twee. Al vrij snel reden ze met zijn drieën een mooie voorsprong bijeen. Op de technische stroken was Mats de betere maar op de lange rechte stukken had hij het moeilijk. Door een slipper in de laatste ronde moest Mats twintig meter prijs geven en vond net te laat de aansluiting om mee te sprinten voor de overwinning. Hij mocht na een snelle race als derde het ereschavot beklimmen.

Drie dagen na de cross in Reusel reisde Mats af naar het Duitse Herford voor een internationale veldrit. Op een loodzwaar rondje kwam Mats ook hier sterk voor de dag. In het sterke deelnemersveld wist hij wederom als derde te finishten.

De laatste cross in de drukke periode rondom kerst was de Nationale Veldrit in Vorden. Mats Lammertink en Jeroen Wessel stonden hier aan het vertrek. Jeroen Wessel startte bij de Amateurs vanaf de vierde rij en kon gedurende de wedstrijd langzaam naar voren op schuiven. Op de supersnelle omloop finishte hij uiteindelijk als 9e.

Mats Lammertink pakte de kopstart bij de junioren waarna in de tweede ronde reed twee man vooraan weg reed. Mats leidde hierachter de achtervolging van de tweede groep. De twee koplopers waren inmiddels niet meer te achterhalen. De derde resterende podiumplek was de inzet voor de tweede groep. Mats maakte het spelletje tactisch goed af en mocht als derde mee op het podium. Hij kan terugkijken op een supersterke week waarin hij maar liefst vier keer het ereschavot mocht betreden.

Kijk voor meer info op staging2.atbteamlemelerveld.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.