dijkman energy systems specialist in zonne energie

Je kunt tegenwoordig geen woonwijk meer binnenrijden of je ziet wel een aantal daken die zijn uitgerust met zonnepanelen. Particulieren maken dankbaar gebruik van de subsidies die de overheid verstrekt aan degenen die bereid zijn te investeren in zonne-energie. Dijkman Energy Systems uit Heino is in deze regio de specialist in zonne-energie. ‘En dat is niet alleen voor particulieren, maar zeker ook voor het bedrijfsleven interessant’, stelt Dennis Dijkman desgevraagd.

Bij de particulieren loopt het inmiddels storm en bij de bedrijven is de interesse mondjesmaat. Al ziet de eigenaar aan het eind van 2012 ook daar wel een groeiende belangstelling voor zonne-energie. ‘Ik krijg de laatste tijd meer aanvragen van bedrijven die zich in ieder geval willen oriënteren. Het is momenteel ook een veelbesproken item tijdens ondernemersvergaderingen, dus voor onszelf verwacht ik in 2013 wel een stijging van de omzet bij het onderdeel bedrijfsleven. Wie informatie wil is op afspraak van harte welkom in onze bedrijfshal in Heino waar we ook demoproducten kunnen laten zine.

Dijkman Energy Systems heeft haar expertise tot nu toe vooral weggezet in de agrarische sector. Zo is onlangs bijvoorbeeld een groot loonbedrijf in Hoonhorst overgegaan op de aanschaf van zonnepanelen en ook een melkveebedrijf uit dezelfde plaats is overtuigd geraakt van de noodzaak en het profijt. Dijkman hoopt en verwacht dat andere sectoren zullen volgen. ‘Met name het midden- en kleinbedrijf, want zij profiteren het meest van de fiscale regeling. Als je als ondernemer gebruik maakt van de Energie Investeringsaftrek (EIA), dan gaan de energiekosten omlaag en je betaalt minder inkomsten- en of vennootschapsbelasting.’

Groen imago

We hebben het tot nu toe alleen gehad over het financiële voordeel dat met name kleinere ondernemers kunnen behalen als ze overstappen op zonne-energie. Maar er is natuurlijk meer. Voor sommige sectoren kan het verschrikkelijk belangrijk zijn om te laten zien dat je bezig bent met duurzaamheid. Voor met name overheden en aan de overheid gelieerde instanties is het een belangrijke factor in het gunningsproces van een externe opdracht. Met andere woorden: het is commercieel gezien slim om over een groen imago te beschikken.

Natuurlijk is er via internet allerlei informatie over zonne-energie te vinden, maar de grote vraag is of je dan de juiste informatie onder ogen krijgt. ‘Er gaan nogal wat spookverhalen rond’, is de overtuiging van Dijkman. De mooiste combinatie is eigenlijk een gesprek met de boekhouder c.q. bedrijfsadviseur die alles weet van (fiscale) regelingen en ook de energienota kan doorrekenen en een gesprek met een erkende partij zoals Dijkman Energy Systems.

Eigenaar Dennis Dijkman profileert zichzelf graag als self-made man. Als particulier met een meer dan gemiddelde technische achtergrond was hij bijzonder geïnteresseerd in het fenomeen zonnepanelen. Hij ging zich er in verdiepen en zag een ‘gat in de markt’. Een flink aantal cursussen en opleidingen verder besloot hij de sprong naar het eigen ondernemerschap te maken. ‘Inmiddels ben ik bijna drie jaar voor mezelf bezig en vanwege de hoeveelheid werk is er al een medewerker bij gekomen’, aldus de ondernemer die wel lichte groei voor ogen heeft, maar zelf zeker niet alleen op kantoor wil zitten. ‘Ik ben geen man voor een stropdas. Onze kracht is juist dat een bedrijf voor het bespreken van de mogelijkheden voor zonne-energie rechtstreeks met de uitvoerder in gesprek is. En dat wordt bijzonder gewaardeerd.’

Als het tot een opdracht komt, weet het bedrijf van tevoren exact waar het aan toe is. Het aantal zonnepanelen, de plek voor de omvormer, de route van de kabel naar de meterkast, de aanpassing van de meterkast en natuurlijk het aantal uren; alles wordt nauwkeurig in beeld gebracht. Ook is er overleg geweest over het te gebruiken montagemateriaal. ‘Het is aan de klant wat hij wil. Als je het mooi wilt hebben weggewerkt, hangt daar een prijskaartje aan. In alle gevallen geldt dat er sprake is van gemakkelijke en dus snelle installatie’, aldus Dijkman die een goed beeld kan geven van de diverse opties omdat hij met meerdere leveranciers samenwerkt.

Dijkman Energy Systems

De Weerd 10

8141 BT Heino

T: 06 – 33 69 58 55

E: info@dijkmanenergysystems.nl

I: staging2.zonnatuurlijk.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.