Home / archiefcentraal / debaters carmel college door naar finale

debaters carmel college door naar finale

Negen leerlingen uit 4, 5 en 6 vwo van het Carmel College Salland zijn door naar de finale debatteren voor scholieren. Vrijdag verdedigden zij de eer van de school tijdens de tweede voorronde. In drie zinderende debatten over de invoering van vrijwillige pensioenpremies, verblijfsvergunningen voor asielkinderen en een verbod op loterijen, wisten zij drie overwinningen in de wacht te slepen.

Het totale deelnemersveld in de voorrondes bestond uit 115 scholen. Dit jaar mochten voor het eerst vijf in plaats van drie debaters in wisselende samenstelling aan de debatrondes meedoen: Nienke Huis in ‘t Veld, Tom Lauckhart, Lisa Horenberg, Tim Borger en Ive Mulders leverden een prachtige teamprestatie, ondersteund door Lianne Veenhuis, Lot Herder en Kirsten Kingma. Janine Zandbergen fungeerde als leerling-jurylid bij drie andere debatten.

Per debat traden drie van de vijf debaters in het strijdperk tegen drie debaters van een andere school. De jury’s lieten zich duidelijk door onze leerlingen overtuigen.

De finale is op 19 januari in Leiden, waar de leerlingen tegen dertig andere teams strijden.

Lees ook

Muziekbokaal voor gemeenten en Stichting Muziek Netwerk Salland

WIJHE – De gemeenten Raalte en Olst-Wijhe hebben voor hun inzet voor het muziekonderwijs op …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.