dance en de strijd in de leeren lampe

De organisatie van de BDJVN Reunion Party op vrijdag is in handen van Stichting Hollands Talent. Deze organiseerde eerder dit jaar de competitie ‘Beste DJ Van Nederland’. Aan de zes voorrondes deden maar liefst 337 DJ’s mee. De drie juryleden die tijdens de contest de DJ’s beoordeelden, zullen nu ook achter de decks staan. Manie , TLM en ArmenianBoy zijn grote namen in de scene waarin ze draaien. Manie zal de bezoekers verrassen met de beste R&B, hiphop, house en dubstep. TLM (bekend van onder andere Brainpower) is een partyrocker met turntablism skills. ArmenianBoy laat je de donkerste hoeken van hardstyle zien. Ook Mickey House, de winnaar van de eerste editie van de Beste DJ Van Nederland contest, neemt plaats achter de draaitafels. MC’s Lexay, ROLO en EMCEEPAT zullen zorgen voor dat extra beetje motivatie.

Het programma ziet er als volgt uit:

Zaal 1 – Urban/Eclectic: TLM, Manie, Jerrel, E.B. Smallz, Molina, Nehemia, Runo Cortez, Jaxs en Kahera. MC Lexay heeft de microfoon in handen.

Zaal 2 – Hardstyle: ArmenianBoy, The Tempest, Blockside, Clock Kid en NAWI. Gastheer is EMCEEPAT

Zaal 3 – House: Mickey House, Jam Flowww, 187 Pat, Mick Monday, Lenny Apple, Vincent Voort, Freshmaker en BeatFreak. MC ROLO fungeert als gastheer.

De BDJVN Reunion Party duurt van 22.00 tot 3.00 uur. De entree bedraagt 8 euro. In de voorverkoop kosten kaarten 5 euro. Meer info over tickets op staging2.deleerenlampe.nl en staging2.bestedjvannederland.nl.

Een dag later wacht ‘De Strijd’: een soort muzikale dorpenstrijd tussen drie gelegenheidsbands met daarin de beste en meest getalenteerde muzikanten uit Heeten, Haarle en Raalte. Bart Kemper uit Heeten, zelf muzikant in de sluimerende regioband GenerC, kreeg het idee, zocht hulp bij Harrie Velzeboer (Raalte), Antonie Besten (Haarle) en mag nu van eventmanager Joost Meijerink van de Leeren Lampe zaterdagavond 8 december in de Theaterzaal aan de gang.

“Het idee komt van een wedstrijd voor Overijsselse coverbands”, vertelt Bart. “Dat zijn echter bestaande bands. Het leek mij nu juist zo leuk om dat te doen met de beste muzikanten uit je eigen dorp.” Uitgangspunt was dat de deelnemende muzikanten zo verschillend mogelijk moesten zijn, bijvoorbeeld qua leeftijd, terwijl ook vrouwelijke musici en zeker zangeressen welkom waren. Dat bleek in de praktijk deze eerste keer moeilijk, zo geeft Antonie, de vertegenwoordiger en contactpersoon van Haarle toe. “Je kent zeker in kleinere dorpen als Haarle en Heeten wel bijna alle muzikanten, maar je hebt natuurlijk niks aan zes gitaristen of drie, vier drummers.”

De bands hebben voor de komende ‘muzikale strijd met een knipoog’ alle drie een voorbeeldband gekregen waarvan een set gespeeld zal worden in de Leeren Lampe. Zo zullen de klanken te horen zijn The Beatles (Raalte), Kings of Leon (Heeten) en Stone Temple Pilots (Haarle). “Het publiek zal deze zaterdagavond dus niet een hele serie bekende nummers horen zoals vaak bij avonden met coverbands. We denken echter dat het ook kansen biedt voor drie muzikale topoptredens. Het is voor het eerst dat de bandleden in deze formatie met elkaar spelen. Dit kan voor leuke verrassingen zorgen. Een beetje rivaliteit tussen de drie dorpen hoort erbij, terwijl elke band op zich weer bestaat uit leden van vier of vijf andere bands die hopelijk ook komen luisteren.”

Joost Meijerink is namens De Leeren Lampe blij met het initiatief. “We streven bij De Leeren Lampe altijd naar een zo breed mogelijk publiek; daar past dit goed in. We verbreden zo onze formule. De Strijd vindt plaats in Theaterzaal en in de Music Factory presenteren we een Club Night. voor elk wat wils dus.”

De entree bedraagt 7 euro (members 5 euro). Via info@deleerenlampe.nl of 0572 – 355 855 kan publiek uit Haarle en Heeten zich aanmelden voor speciaal VIP-vervoer van en naar Raalte. Dit voor 10 euro (inclusief entree).

De Leeren Lampe is te vinden aan de Almelosestraat 2 in Raalte, tel: 0572-355855. Meer informatie op staging2.deleerenlampe.nl. De Leeren Lampe is op zaterdagavond geopend van 22.30 tot 3.15 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.