Home / archiefcentraal / cda inzet werkloze vakmensen als leermeester

cda inzet werkloze vakmensen als leermeester

Het CDA in de Tweede Kamer wil dat het kabinet meer ruimte geeft voor de inzet van werkloze vakmensen als leermeester. Door de crisis raken steeds meer bouwvakkers zonder werk en is er voor leerlingen minder ruimte op de bouwplaats. CDA-Kamerleden Eddy van Hijum en Heerma willen dat het kabinet de regels aanpast, zodat kennis en vakmanschap in de bouw behouden blijven. Desnoods moet eerst een proef in Overijssel worden toegestaan.

Onder meer het Twentse opleidingsbedrijf SSB drong er onlangs bij het kabinet op aan om tijdelijk werklozen te kunnen inzetten in de werkplaats. Het bedrijf ervaart de crisis in de bouw aan den lijve. Doordat er minder stageplekken beschikbaar zijn, is er tijdelijk meer behoefte aan begeleiders in de interne werkplaats. Dit werk zou kunnen worden opgepakt door werkloze vaklieden.

Lees ook

Twijfels rond toegangscontroles en afgesloten feestterreinen

Organisatoren Pompdagen, Stöppelhaene en Diekdaegen gaan voor mooie zomer 2021 HEINO/RAALTE/WIJHE – Wat kan er, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.