carmel leerlingen zamelen bijna 9000 in

Leerlingen en docenten van het VMBO van Carmel College Salland hebben vrijdag gelopen voor een goed doel in Kenia en Nepal. Ruim 1400 leerlingen en medewerkers deden mee aan de sponsorloop en haalden ruim 7.800 euro op voor goede voorzieningen en beter onderwijs voor jongeren in Nepal en Kenia. Bovendien ging de opbrengst van de kerstmarkt op 11 december van het Praktijkonderwijs, ruim 1.000 euro, ook naar dit doel. Gezamenlijk zamelden zij dus bijna 9.000 euro in.

Eind februari 2013 vertrekken 28 derdeklassers van het vmbo en Praktijkonderwijs voor twee weken naar Nepal en Kenia om het land, de cultuur en leeftijdsgenoten te leren kennen. Zij gaan daar hun grenzen verleggen door o.a. een trekking en een bergtocht te maken, contact te zoeken met de lokale leeftijdsgenoten en te ervaren hoe het leven in een ander deel van de wereld eruitziet. Het ingezamelde geld wordt volledig uitgegeven aan concrete verbeteringen voor de jongeren daar.

Project in Nepal

In samenwerking met de stichting Maya gaan de leerlingen uit Salland naar het dorp Serachour in Nepal. De opbrengst van de sponsorloop wordt in dit dorp besteed aan onderwijs, opknappen van woonhuizen, het bouwen van een biogasinstallatie, gezondheidszorg en een beamer voor de school.

In Kenia bezoeken de Carmel-leerlingen de Oasisschool in de plaats Sultan Hamud. Dit is een kostschool voor meisjes. De meeste leerlingen zijn wees of komen uit een eenoudergezin waarbij de familie onvoldoende middelen heeft om onderwijs te betalen. De opbrengst van de sponsorloop heeft als doel zoveel mogelijk meisjes te laten studeren op de Oasisschool en om leermiddelen, muskietennetten en matrassen aan te schaffen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.