cafe dolde wettering weigert jelle klaasen

Café d’Olde Wettering in Lierderholthuis heeft recentelijk darter Jelle Klaasen geweerd wegens het vergrijp waarvoor hij pasgeleden werd veroordeeld: het sturen van naaktfoto’s naar een 15-jarig meisje met een verstandelijke beperking.

Het café is normaal gesproken de speellocatie van Superleagueteam Kjelvik Darts. Zij zouden zaterdag 16 december moeten aantreden in het café tegen het team van Klaasen, De Vrijbuiter uit Apeldoorn. Sjaak Leer, uitbater van het d’Olde Wettering, besloot echter anders: óf de wedstrijd werd in het café gespeeld, maar dan zónder Jelle Klaasen óf de teams konden op zoek naar een andere locatie. Aangezien De Vrijbuiter niet zonder Klaasen wilde aantreden, werd voor de laatste optie gekozen.

Klaasen werd in 2006 plots een bekende Nederlander na zijn zege in het wereldberoemde Lakesidetoernooi. Afgelopen zomer kwam de darter negatief in het nieuws, toen hij bekende digitale naaktfoto’s van zichzelf te hebben gestuurd naar een 15-jarig meisje met een verstandelijke beperking. Afgelopen donderdag liet het Openbaar Ministerie weten Klaasen niet verder te vervolgen. De 28-jarige darter accepteerde een taakstraf van 16 uur en ging akkoord met het betalen van een schadevergoeding van 400 euro aan het verstandelijk beperkte meisje.

“Klaasen is niet welkom”, zegt de vader van Sjaak, John Leer. “En tot nu toe hebben we hier eigenlijk alleen maar positieve reacties op gehad. Wij hebben niet de behoefte om mensen binnen te laten die dit soort dingen doen.” John laat weten dat de Brabander ook in de toekomst niet welkom is in het café.

De wedstrijd tussen Kjelvik Darts en De Vrijbuiter werd uiteindelijk in Café De Stoof in Zwolle gespeeld. De Vrijbuiter greep de gelegenheid aan om te stunten en won met 4-6. Op wiens naam het laatste punt kwam, kun je wel raden. Juist: Jelle Klaasen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.