buslijn 162 niet zo feestelijk als de opening

Na het artikel over de nieuwe dienstregeling, ontvingen wij diverse berichten met de mededeling dat er last werd ondervonden van de nieuwe tijden. Zo ook van H. Sibelt uit Lemelerveld. Hij schreef er het volgende over:

“Wethouder E. Goldsteen van de Gemeente Dalfsen en Gedeputeerde Kok van de Provincie Overijssel hebben feestelijk het startsein gegeven van de nieuwe buslijn 162 Raalte – Dalfsen via Lemelerveld. In Dalfsen kan men vervolgens per trein naar Zwolle op de nieuwe Arriva Vechtdallijn Emmen – Zwolle.

Voor reizigers uit Lemelerveld is het niet feestelijk want zij hebben voor die lijn 162 fors moeten inleveren.

1. De lijn 164, een 30 min pendeldienst Lemelerveld – Heino met aansluiting naar Zwolle is vervallen. Lemelerveld heeft dus geen busverbinding met Heino en Zwolle meer.

2. Tevens ingeleverd de lijn Raalte – Lemelerveld – Ommen. Reizigers uit de richting Deventer of Raalte met bestemming Ommen moeten nu via Dalfsen om per bus of trein Ommen te bereiken; dit is dus ook het geval voor Lemelervelders die naar school of werk naar Ommen moeten. (méér dan 1 uur reizen om 12 Km te overbruggen + extra reiskosten)

3. ook kan men vanuit Lemelerveld niet meer vroeg in Zwolle zijn; de 1e bus uit Lemelerveld vertrekt 40 min. later dan voorheen (dat was 06.30 uur) en slechts 1 x per uur. (was 2x) Kon men eerder met de bus Lemelerveld – Zwolle via Heino keurig op tijd om 07:30 op ” het werk” in Zwolle Centrum zijn…nu is 08.00 uur amper haalbaar; als men werkt in of omgeving Isala Lokatie Sophia Ziekenhuis is men met wachten op en reizen met een stadsbus nog “verder van huis”.

4. Per uur arriveert in Dalfsen 4 x de Vechtdaltrein uit Zwolle. Helaas heeft maar 1 van die 4 treinen een busaansluiting naar Lemelerveld. (voor de overige 3 is de wachttijd 22 to 52 min.)

5. Landelijk was op 10 december jl. de start van een algehele nieuwe dienstregeling; dit zou een mooie gelegenheid zijn geweest om eindelijk eens goed openbaarvervoer voor Lemelerveld te regelen; helaas heeft de Gemeente Dalfsen en de Provincie Overijssel deze kans aan zich voorbij laten gaan en zich door Syntus laten “afschepen” met slechts 1x per uur een schamel 10 Km verbindinkje en heeft zo Lemelerveld letterlijk en figuurlijk op een zijspoor gezet.”

Ook last van de nieuwe dienstregeling? Of juist niet? Laat het ons weten via Twitter (@SallandCentraal) of mail naarredactie@sallandcentraal.nl Een reactie onder dit artikel is natuurlijk ook een goede manier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.