bushalte met een grasdak

De bushalte onder de Kruisverheffing in Raalte heeft een grasdak. Syntus maakt daarmee mooie duurzaamheidsstappen. Want waar is een grasdak overal wel niet goed voor? We hebben het aan de lokale grasdakenspecialist Binnenpoorte gevraagd. Het antwoord was gerust aangenaam te noemen: grasdak isoleert, biedt plek voor vogeltjes en zuivert de lucht.

Een grasdak houdt in de winter de warmte binnen en in de zomer buiten. Grasdak isoleert ook geluid, zodat je binnen niet zoveel last hebt van voorbij razend verkeer. Vogeltjes en bijtjes zijn ook gek op grasdak. Er bloeien namelijk bloemetjes op, die je in de mono-cultuur van het platteland bijna niet meer tegenkomt. Last but least: grasdak is goed voor de absorptie van fijnstof, het zuivert de lucht en zet CO2 om in zuurstof.

Een hele verbetering dus ten opzichte van de normale dakbedekking van de meeste bushokjes. Syntus scherpt het milieubeleid dus weer wat aan, wat willen we nog meer? Of zou het grasdak van de bushalte gewoon vergeten onkruid zijn…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.