brinkhuis van hoogstraten onderscheidend vermogen genoeg

Als een van de vele accountantskantoren in onze regio vindt Brinkhuis van Hoogstraten het lastig te benoemen waarin zij zich nu onderscheiden van anderen. Immers: “Deskundig, betrouwbaar en professioneel zijn de meesten van ons wel.” Misschien de scherpe prijs/kwaliteitverhouding? Hun nauwe samenwerking met een professioneel netwerk van specialisten? Dat het kantoor al 45 jaar kan bouwen op een trouwe klantenkring, die van generatie op generatie met hen meegroeit? Kortom: onderscheidend vermogen genoeg!

Brinkhuis van Hoogstraten uit Raalte heeft als regionaal opererend full service accountantskantoor voor het MKB een ruime staat van dienst opgebouwd. Een echt Sallands bedrijf met een no-nonsense mentaliteit en een cliëntgerichte, pragmatische aanpak. Eigenaar Jan Brinkhuis is sinds de oprichting in 1967 al werkzaam bij het kantoor. Vijf jaar geleden kwam compagnon René van Hoogstraten hem versterken: “Sommige klanten zijn hier al van generatie op generatie. De eigenaren van het kantoor groeien in leeftijd automatisch met de ondernemers mee. Zo heeft Jan bijvoorbeeld veel contacten met de wat oudere ondernemers, terwijl ik meer aansluiting vind bij de jongere generatie. Naar volle tevredenheid van alle partijen.” Voor zijn aantreden bij Brinkhuis van Hoogstraten werkte René, na 6 jaar als vestigingsdirecteur van een accountantskantoor in Hengelo, een periode als zelfstandig ondernemer. Een ervaring waarmee hij als adviseur regelmatig zijn voordeel doet. Bijvoorbeeld wanneer ondernemers voor het eerst een financiering aanvragen: “Dat is best heftig en er komt een boel bij kijken. Zeker als je een partner hebt, moeten alle partijen er wel achter kunnen staan. Ik werk als eigenaar heel bewust mee binnen ons kantoor en houd me niet sec bezig met managementtaken. Die combinatie vind ik erg prettig; zo blijf je midden in het vak staan. Puur en alleen managen is niet mijn ding.”

Ondanks de bescheiden bezetting van zo’n tien medewerkers, doet Brinkhuis van Hoogstraten in deskundigheid niet onder voor grotere kantoren. René: ”Bij ons vind je echt de flexibiliteit van een kleine organisatie, maar de deskundigheid van een groot kantoor. Naast onze eigen expertise beschikken wij over een geselecteerd netwerk aan specialisten, die we inschakelen als dat nodig is. Bijvoorbeeld op het gebied van arbeids- of fiscaal recht. Momenteel hebben we veel te maken met personele reorganisaties bij klanten, met ingewikkelde procedures als gedwongen ontslagen en afvloeiingsregelingen. Daarin proberen we zoveel mogelijk te begeleiden. Een enkele keer leidt dit tot de kantonrechter en dan schakelen we een specialist in die de juridische zaken regelt, terwijl wij de cijfermatige input verzorgen. Vervolgens coördineren we het hele traject zodat alles goed verloopt. Door op deze manier te werken, kunnen we onze werkzaamheden aanbieden tegen een relatief scherpe prijs/kwaliteitverhouding. En dat blijft voor ondernemers, zeker in deze tijd, toch ook erg belangrijk.”

“Een ander actueel item zijn financieringen. Bedrijven hebben in deze tijd vaak meer krediet nodig terwijl de banken dit niet of nauwelijks verstrekken. Daar kunnen we ook een rol in spelen. Bijvoorbeeld door klanten erop te wijzen dat je voor een financiering lang niet altijd naar een (Nederlandse) bank hoeft, er zijn ook andere wegen. Leasing, factoring, particuliere investeerders of eventuele kortdurende financiële hulp door een betalingsregeling te treffen met de Belastingdienst. Andere mogelijkheden, waar momenteel ook veel gebruik van wordt gemaakt, zijn BBZ-financieringen (Besluit Bijzondere Bijstand zelfstandigen) of een bankfinanciering met staatsgarantie. Uiteraard moet je te allen tijde wel goed in beeld hebben hoe je ervoor staat. Wanneer je vertrouwen hebt in je bedrijf, straal je dit ook uit; dat blijft wel een vereiste voor een financiering. En daar zorgen wij dan ook voor.”

Brinkhuis van Hoogstraten accountancy

Het Erf 37

8102 KE Raalte

T: 0572 – 352084

E: info@brinkhuisvanhoogstraten.nl

I: staging2.brinkhuisvanhoogstraten.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.