Home / archiefcentraal / blekkerhoek zoekt steun bij leden

blekkerhoek zoekt steun bij leden

Speeltuinvereniging Blekkerhoek zoekt steun bij haar leden. Er is een brief verspreid met de oproep de speeltuin te steunen in een moeilijke tijd. Burgermeester Piet Zoon heeft Blekkerhoek namelijk een last onder dwangsom opgelegd, omdat er niet voldaan zou worden aan de eisen zoals gesteld in het bestemmingsplan. Dit als gevolg van geluidsoverlast door de verhuur van de zaal.

In de brief geeft de vereniging aan de aantijging te ontkennen: “Het vreemde is dat we al ruim 42 jaar bestaan (waarvan laatste 23 jaar met verenigingsgebouw) en altijd wel voldaan hebben aan het bestemmingsplan. Wij als speeltuin ontkennen deze aantijging dat we niet voldoen aan het bestemmingsplan ten zeerste. Wij hebben geprobeerd om tot een oplossing te komen met de betrokken partijen, zowel met de klager als de gemeente, maar dit is tot nu toe helaas nog niet gelukt omdat de klager bij zijn standpunt blijft van handhaving door de gemeente Raalte.”

De verhuur van het pand is volgens de vereniging van groot belang, zo blijkt uit de brief. “Zoals jullie allen weten is de verhuur een grote bron van inkomsten, zodat wij kunnen voortbestaan zonder hulp van buitenaf. Dit is ook altijd onze doelstelling geweest. Wij kunnen met het geld van de verhuur de contributie laag houden en activiteiten voor de kinderen organiseren. En onze Speeltuinvereniging Blekkerhoek zonder gebouw is voor ons ondenkbaar, omdat er veel activiteiten voor de kinderen in gehouden worden. Daarnaast is er ook een sociaal-maatschappelijke functie die zich uit in het huisvesten van de Speel-o-theek en in het onderverhuren aan de sjoelclub, kaartclub en de postzegelvereniging.”

Blekkerhoek roept haar leden op om de vereniging zoveel mogelijk te steunen door reacties te plaatsen op www.blekkerhoek.nl Deze reacties kunnen worden teruggekoppeld naar de gemeente Raalte. Ook kun je de brief (bijlage) invullen. “Wij hopen dat jullie dit zoveel mogelijk doen, zodat wij ons gesteund voelen en zo sterk mogelijk naar buiten kunnen treden”, aldus het bestuur van Speeltuin Blekkerhoek.

Lees ook

College wil vergunningverlening voor woningsplitsing niet gratis aanbieden

RAALTE – Het Raalter college van B&W ziet vooralsnog niks in het idee van de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.