bevers d1 blijven ongeslagen in eigen huis

De dames van de Bevers speelden zaterdag in het Heidepark tegen Annen D1. Trainer Jan van Uitert stuurde ons het volgende verslag over deze winstpartij.

“Annen is de nummer 5 in de ranglijst, een taai en goed team dat niets weggeeft maar dit seizoen wel erg wisselvallig speelt. In de warming-up kon je de aanvalskracht van beide teams al zien, natuurlijk is dit nog geen garantie voor een leuke en spannende pot volleybal, want in de wedstrijd zijn er meerdere volleybaltechnische zaken van belang.

Na 1 minuut stilte startten De Bevers op indrukwekkende wijze in de 1e set. De opdrachten in de serve werden door de dames uitstekend uitgevoerd, tevens werden de set-ups van de uitstekende spelende Tamara Jansen Holleboom door de aanvallers op alle posities genadeloos bij Annen op de grond geslagen. In een mum van een tijd stond er een stand van 25-13 voor de Bevers op het score bord.

De Lemelervelders wilden het goede spel van de 1e set vasthouden, maar Annen herstelde zich prima. Door de uitstekende serve druk van Annen moesten De Bevers alles uit de kast halen om de kleine voorsprong van twee punten vast te houden. Bij de stand 17-15 sloegen de Bevers het definitieve gat van 5 punten naar 24-19. Annen sprokkelde op dat moment nog enkele puntjes maar na de time-out bij 24-21 werd de set door de dames van de Bevers verdiend met 25-22 binnen gehaald.

In de 3e set speelde Annen nog stabieler als in de 2e set, de serve druk en het blok waren uitstekend. De Bevers konden niet meer vrijuit spelen en scoren, tevens was de foutenlast bij Annen zeer laag en stapelden de fouten bij de Bevers zich op. De time-outs en de wissels konden helaas het tij niet meer keren. De dames van Annen wonnen deze set met 17-25 .

Het advies aan de dames was de 3e set snel vergeten en weer spelen op het niveau van de 1e en 2e set. Annen ging t/m 10-8 prima mee, maar hierna was de pijp leeg en werden ze door De Bevers op de slachtbank gelegd, een indrukwekkend herstel van de ploeg uit Lemelerveld na de mindere 3e set. De set werd met 25-11 door de Bevers binnen gehaald dus de vijfde thuis overwinning en we kunnen weer vier punten bijschrijven.

Een erg belangrijke 3-1 overwinning met een dip in de 3e set, het uitstekende herstel in de 4e set, dus complimenten aan de dames want dit was wederom een echte teamprestatie.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.