beste nederlander van dictee uit lierderholthuis

De beste Nederlander tijdens Het Groot Dictee der Nederlandse Taal is een inwoner van de gemeente Raalte. Timo Bomhof uit Lierderholthuis mag zich samen met Cees Otto met een gedeelde derde plek de beste Nederlander van dit jaar noemen. Zij maakten slechts 12 fouten tijdens het dictee. De Vlaming Edward Vanhove (34) is dit jaar de winnaar met slechts 3 fouten. Ook de tweede plaats ging naar een Vlaming (Piet Goedghebeur, 10 fout).

Aan het dictee deden 59 deelnemers mee. Dit waren 29 prominenten uit Nederland en België en 30 lezers van de Volkskrant en De Morgen. In totaal werden er 1705 fouten gemaakt, een gemiddelde van 29 fouten per deelnemer dus.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.