begrip van clubs voor afgelasting voetbal

“Het is goed dat we een keer uitgebreid letterlijk stilstaan bij het weinige respect voor scheids- en grensrechters en de toename van incidenten op en langs het veld,” vertelt Peter Vervloet, voorzitter van VV Heino. “Het is natuurlijk wel zeer triest dat nu de aanleiding voor aanstaand weekend het overlijden van een grensrechters is, na een mishandeling door jeugdspelers.”

Ook bij Ferco van Breukelen, voorzitter van SC Overwetering, is er begrip voor het besluit van de KNVB. “SC Overwetering kan zich prima vinden in de maatregel van de KNVB om komend weekend de wedstrijden in het amateurvoetbal af te gelasten. Wat gebeurt is is onvoorstelbaar en daar hoort een sterk signaal bij.”

De KNVB roept clubs op om bijeenkomsten te houden, om zo tot bezinning te komen. Ook moet er binnen clubs gepraat worden over hoe dit soort gebeurtenissen in de toekomst kan worden voorkomen, vindt de voetbalbond.

Bij SV Raalte staat er geen bijzondere bijeenkomst op de planning. “Er is de afgelopen dagen al veel gesproken over deze onzinnige daad en er zal nog veel over gesproken worden. Tevens zal ieder weldenkend mens begrijpen dat dit niet kan,” aldus De Kruijf.

VV Heino belegt geen extra bijeenkomsten dit weekend. “Maar we geven de leden en vrijwilligers gelegenheid om het er aanstaande zaterdag over te hebben. In het reguliere overleg met leiders en scheidsrechters stond de toename van incidenten en het weinige respect al op de agenda. Via die weg besteden we extra aandacht aan de huidige ontwikkelingen,” aldus Vervloet.

Bij SC Overwetering zijn de deuren van het clubhuis aanstaand weekend wel geopend. “Wij hebben het voornemen om de kantine op zowel zaterdag als zondag voor onze leden open te houden. Een aantal bestuursleden zal ook op deze middagen aanwezig zijn. Het zal geen officiële bijeenkomst worden overigens,” aldus SC Overwetering-voorzitter Van Breukelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.