als jagers drijven zijn hazen het haasje

We zagen ze van de week aan het werk, jagers op jacht naar hazen. Het spel is simpel, als wandelaars verspreiden de jagers zich om een blok weiland. Vanuit een hoek struinen de drijvers dwars door het land.

De hazen die tot dan lekker beschut tegen een houtwalletje of sloot rand uit wind liggen, zetten het op een lopen. En rennen regelrecht in de loop van het geweer van de jagers aan de andere kant van het blok. Een echt spelletje van kat en muis. De jagers schijnen er een kick van te krijgen. En sommigen zeggen dat het nodig is de hazenstand op peil te houden. Maar anderen hebben het over een regelrechte afslachting van de haasjes. Benieuwd wat jullie er van vinden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.