afgelasting maakt iedereen slachtoffer van daad

“Wij vinden dat door de beslissing van de KNVB om alles af te gelasten, iedereen slachtoffer is van deze onzinnige daad.” Dat meldt Michel Marsman, voorzitter van de afdeling voetbal van SV Broekland.

De KNVB besloot alle wedstrijden in het amateurvoetbal af te gelasten na het overlijden van Richard Nieuwenhuizen. Hij werd na een wedstrijd tussen jeugdelftallen van Buitenboys (Almere) en Nieuw Sloten (Amsterdam) zo zwaar mishandeld, dat hij maandag aan zijn verwondingen overleed. De voetbalbond roept verenigingen op om dit weekend niet te voetballen, maar te praten over het geweld rondom het veld. Het moet een weekend van bezinning worden, vindt de KNVB. De bond vindt dat er door verenigingen bijeenkomsten moeten organiseren waar gepraat wordt over geweld rond de sport.

Marsman: “Wij van SV Broekland gaan geen bijeenkomst organiseren dit weekend. Wij zullen al onze leden via de mail op de hoogte brengen van de afgelasting en de reden hiervoor. Tevens zullen wij in deze mail aandacht vragen om zinloos geweld en agressie in en op de voetbalvelden niet te tolereren. Iedereen moet elkaar daar dan ook op aan durven te spreken.”

Bij VV Lemelerveld kan komend weekend wel getraind worden. “Ook de sportkantine is gewoon geopend omdat we de gelegenheid willen bieden om er met je teamgenoten over te praten, op het trainingsveld of in de sportkantine,” zo laat een verklaring op de website zich lezen. “We roepen daarom ook alle leiders en trainers op om het onderwerp sportiviteit en respect voor scheidsrechters, grensrechters en tegenstanders bespreekbaar te maken.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.