62000 bezoekers voor nijenhuis en beeldentuin

Museum de Fundatie ontving in 2012 62.000 bezoekers in Kasteel het Nijenhuis en de omliggende beeldentuin. Het bezoekersaantal is ten opzichte van 2011 (30.000) ruim verdubbeld. Het totaal aantal bezoekers in 2012 komt voor Museum de Fundatie op 66.000; voor de locatie in Zwolle op 9 januari van dit jaar de deuren sloot voor uitbreiding bezochten nog 4000 belangstellenden Paleis a/d Blijmarkt. Museum de Fundatie heropent in Zwolle eind mei 2013.

De forse toename van bezoek aan het Nijenhuis is toe te schrijven aan de compleet vernieuwde beeldentuin en het aanbod in het kasteel. In de tuin zijn sinds dit voorjaar 78 beelden uit de collecties van Museum de Fundatie, Provincie Overijssel en Museum Beelden aan Zee te zien. Vanwege de tijdelijke sluiting in Zwolle werden in het kasteel in verschillende samenstelling vele topstukken uit de Fundatie-collectie getoond. Naast de topstukken wisselende tentoonstellingen als ‘Danielle Kwaaitaal-Hidden Series’ ,‘Jan Hendrik Verstegen – Ademloze ruimtelijkheid’ en vanaf 20 december nieuw werk van Gert Jan Kocken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.