zeges voor lammertink en luisman in ureterp

De veldrijders van ATB & Cyclocross Team Lemelerveld waren in het weekend van 24/25 november tijdens een tweetal wedstrijden actief. Op zaterdag werd een Nationale veldrit in het Friese Ureterp verreden en op zondag stond de vijfde manche van de Superprestige in het Drentse Gieten op het programma.

In Ureterp stonden Mats Lammertink, Jordy Luisman en Jeroen Wessel aan het vertrek. Mats startte voortvarend in de wedstrijd voor Junioren en pakte direct de kop van de wedstrijd. Al bij de eerste doorkomst had hij een kleine voorsprong op de achtervolgers. Mats bouwde zijn voorsprong vervolgens verder uit en reed zo naar zijn tweede Nationale overwinning van dit seizoen.

Jordy Luisman kende in de wedstrijd voor Elite heren een soortgelijk scenario. In de eerste twee ronden kwam hij met twee andere renners vooruit te rijden waarna Jordy in de derde ronde zijn aanval plaatste. Dit bleek het juiste moment. Hij bouwde zijn voorsprong gestaag uit en ook hij reed solo naar de overwinning.

Bij de Amateurs stond Jeroen Wessel aan het vertrek. Hij begon de wedstrijd goed door al snel op te schuiven naar positie drie. Nadat hij een aantal schuivers maakte op de gladde ondergrond viel hij al snel weer terug. Uiteindelijk finishte hij als 6e.

De dag na de wedstrijd in Ureterp stond het team met een viertal renners aan de start bij de Superprestige in Gieten. Dennis van de Kruisweg reed bij de Nieuwelingen naar een 19e plaats.

Bij de Junioren kwam Mats Lammertink weer goed voor de dag. In een sterk internationaal deelnemersveld finishte hij op een keurige 14e plaats en werd hiermee de vijfde Nederlander in de uitslag. Raymond van de Kruisweg had naar eigen zeggen een slechte dag. Hij finishte als 34e.

Jordy Luisman stond aan het vertrek bij de Elite Heren. Na zijn overwinning van de dag ervoor vond hij in Gieten niet het goede ritme. Hij finishte tussen de profs in de achterhoede op een 32e plaats. De Belg Klaas Vantornout won de wedstrijd.

Kijk voor meer info op staging2.atbteamlemelerveld.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.