workshop turks koken in de tuinen van stinz

In de Tuinen van Stinz wordt op vrijdag 16 november een Turkse kookworkshop gehouden door Het Nut. Mevrouw Bea Orskiran vertelt tijdens de workshop hoe diverse Turkse gerechten klaargemaakt moeten worden. Het enige dat deelnemers dienen mee te nemen is een snijplank en een mes voor het bereiden en een pen en papier om de recepten te noteren.

De volgende gerechten komen voorbij tijdens de avond:

Çorbasi (typisch Turkse soep)

Çoban Salatasi (herder salade bestaande uit seizoensgroente)

Mercimek Köftesi (linzenballetjes)

Kiymali Börek (gehakt en groente in bladerdeeg)

Dolma yalanci (druivenbladeren gevuld met rijst en groenten

Sigara Böregi (een gefrituurde sigaar van filodeeg gevuld met een en peterselie)

Bea’s Baklava

Tijdens het klaarmaken wordt er ook Turkse thee gedronken met wat lekekrs. De workshop aan de Bevrijdingsweg 2 in Olst duurt van 18.00 tot ongeveer 22.00 uur. Voor deelname betalen Nut-leden 17 euro en niet-leden 20 euro. Opgeven is gewenst aangezien er slechts plaats is voor 16 personen. Dit dient vóór 10 november te gebeuren via marcia.mulder@gmail.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.