wens voor stukje bos blokkeert hele begroting

Het liet burgemeester Zoon geen andere keus om de vergadering een andere keer voort te zetten. Fracties moeten de volgende keer opnieuw stemmen over het voorstel, ondertussen kunnen ze zelf nog in overleg met elkaar over het voorstel om wel tot een meerderheid te laten komen.

Het plan van Gemeentebelangen was om 75.000 euro uit te trekken om 1,87 hectare grond aan te kopen om bomen voor een zogeheten ‘compensatiebos’ te planten. Die bomen mogen dan ter compensatie elders in de gemeente gekapt worden, bijvoorbeeld als er ergens een nieuwbouwwijk wordt gebouwd.

De coalitiepartner van GB, het CDA, was overdonderd door het voorstel. Volgens Elly van Steen miste het voorstel alle onderbouwing. Na de vergadering haalde de fractievoorzitter dan ook flink uit naar haar coalitiepartner, omdat die onderwerp de hele begroting blokkeert. “Dit soort bestuur is huilen met de pet op. Het ging om een slecht onderbouwd plan.”

Wanneer de gemeenteraad verder vergadert over dit voorstel en daarna ook de rest van de begroting, is nog niet bekend. Het moet vóór 15 november rond zijn.