vvd wil streep door verhoging afvalstoffenheffing

De Raalter VVD-fractie wil dat de voorgestelde verhoging van het basistarief voor de afvalstoffenheffing van tafel gaat. De fractie zal bij de begrotingsbehandeling van donderdagmiddag met een voorstel komen om het basistarief op 50 euro te laten.

“Er blijkt geen financiële noodzaak om dat tarief te verhogen, dus moet je dat ook niet doen”, zo luidt de verklaring van raadslid Alexander Kreule, die eerder al succesvol bepleitte om de tarieven per lediging naar beneden bij te stellen.

Tijdens de raadspleinsessie constateerde Kreule dat het bijzonder is dat het aantal keren dat gft-afval wordt opgehaald verminderd wordt, maar dat deze kostenbesparing niet is vertaald naar een lager basisbedrag. Hij diende een motie in waarbij het college de opdracht kreeg dat wél om te zetten in een lager tarief. Deze week kwam het college daarop met een voorstel om de voorgenomen verhoging van 50 naar 60 euro neerwaarts bij te stellen om uit te komen op 57 euro.

Voor de VVD-fractie was dat reden om nog eens naar het totaalplaatje te kijken. Kreule: “De conclusie is dan deze hele verhoging helemaal niet nodig is. Jaarlijks krijgt de gemeente een winstuitkering van de ROVA die helemaal in een reserve wordt gestort. Dat jaarlijkse bedrag zal niet lager worden vanwege de winsten die worden behaald op de inzameling van plastic. Bovendien zit er als de tarieven gelijk blijven, ook al zou die ROVA-bijdrage een keer tegenvallen, nog een kleine drie ton in die reserve. Dat moet gewoon genoeg zijn en daarmee valt de bodem onder de voorgenomen tariefstijging”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.