vrijdagavond licht langs parallelweg n35

De parallelweg langs de N35 tussen Heino en Raalte is vrijdagavond voor het eerst verlicht. Dat laten de mannen die de verlichting aanleggen ons weten. Nog niet alle lampen kunnen vrijdag aan, maar ongeveer de helft van de lampen brandt vrijdagavond.

“Het is maar net hoe ver we komen vandaag,” laat de werknemer van Van Gelder weten. “En als we het vandaag niet afkrijgen, werken we morgen door. Vanavond branden er hoe dan ook een aantal lampen. Ik heb er een extra kraantje voor ingezet, we willen het echt zo snel mogelijk afmaken.”

De laatste drie lampen (aan de kant van Heino) branden vrijdagavond sowieso niet. “Daarvoor zijn speciale armaturen besteld, die zijn nog niet binnen.”

De verlichting is het resultaat van een lange lobby van met name de Raalter burgemeester en de lokale VVD. Talloze brieven gingen vooraf aan de toezegging van Rijkswaterstaat om verlichting aan te leggen. Eerst zag Rijkswaterstaat de noodzaak niet, daarna werd de aanleg van verlichting als te duur bestempeld.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.