voorbeschouwing spakenburg tegen hhc

Onder het schrijven van de voorbeschouwing werd een nummer van Randy Newman gedraaid: It’s lonely at the top. Daar is in de topklasse geen sprake van, daar is het juist dringen geblazen. Het stuivertje wisselen van koploper gaat onverminderd door en komende zaterdag kan het opnieuw weer raak zijn. Maar liefst 4 ploegen verdringen zich om de eerste plek in te nemen en daar hoort HHC Hardenberg nog steeds bij. Spakenburg (nog) niet. En dat mag toch wel verrassend genoemd worden. Bij Spakenburg dacht men er ook zo over en er ontstond veel onrust in de club. Het roer moest om en koppen moesten rollen. Nu daar schoon schip is gemaakt en het technisch kader al dan niet gedwongen het veld heeft moeten ruimen, is de weg vrijgemaakt voor een nieuwe start. De zwarte Piet is neergelegd bij trainer Peter Wesselink, die het veld moest ruimen. Als aanvullende oorzaak werd het verloop in de selectie genoemd. Van kwalitatief goede spelers werd te gemakkelijk afscheid genomen en de nieuw aangetrokken spelers konden dat verlies niet compenseren. Eén van die spelers, die vertrokken is Sargon Gouriye. Zaterdag kan hij laten zien dat hij inderdaad van toegevoegde waarde is, maar dan voor HHC Hardenberg.

Natuurlijk heeft Spakenburg als regerend kampioen een reputatie hoog te houden en dus zullen de spelers de draad weer op moeten pakken. On der leiding van de nieuwe trainer Johan de Cock wil Spakenburg beginnen aan een opmars, die het seizoen toch nog enige glans moet geven. De spelers moeten het nu zelf doen en kunnen niet meer verwijtend wijzen naar wie dan ook. Kortom, HHC Hardenberg treft een tot op het bot gemotiveerd Spakenburg. De overwinning op Excelsior’31 van afgelopen zaterdag is een steun in de rug en zal zeker bijdragen het geloof in eigen kunnen terug te brengen. HHC Hardenberg had de nodige moeite met Capelle, maar kwam ook tot winst.

Vorig seizoen was er nog sprake van een compacte middenmoot, nu heeft de middenmoot zich naar de top gewerkt. Ieder jaar komen de ploegen sterker aan de start van de competitie en dat is niet alleen meer weggelegd voor de traditionele topamateurploegen. Een interessante ontwikkeling in de topklasse, waar het voor spelers aantrekkelijker lijkt dan in de Jupiler League.

De wedstrijd begint om 15.00 u.

Twente Sport Report: Trainer Ted Verdonkschot van HHC Hardenberg blikt vooruit op de uitwedstrijd tegen Spakenburg http://bit.ly/RwYH6I

Henk Zweers

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.