voorbeschouwing rohda alcides

Zondag speelt Rohda Raalte tegen één van de drie ploegen uit de Hoofdklassen C die net als de Raaltenaren nog geen enkele wedstrijd verloor. Rohda Raalte– Alcides is een affiche wat zeer regelmatig terugkeerde de afgelopen decennia.

Meestal trokken de Sallanders daarbij overigens aan het langste eind. Vorig seizoen nog werd het 5-2 voor Rohda. Het jaar daarvoor kon Alcides een overwinning noteren (1-2) en in 2009/2010 werd het 0-0.

Vorig seizoen was een goed jaar voor de ploeg uit Raalte. De tweede periode werd weliswaar op een haar na gemist maar er werd tot op het laatst voor de bovenste plekken gestreden.

Dit jaar lijkt het erop dat het Raalter vlaggenschip van de Club tot het einde van het seizoen meedoet om de bovenste plaatsen. Hierbij zijn de nodige spelerswisselingen geweest waarbij de technische staf en spelers allemaal maar een ding willen: drie punten aanstaande zondag.

Dit seizoen is Rohda Raalte vooral een ploeg waar het lastig tegen scoren is, waarbij de Rood-Gelen zelf altijd wel één of twee doelpuntjes erin prikken. De ploeg incasseerde in negen wedstrijden weinig tegendoelpunten. Bij Rohda spelen dit seizoen Boy Boeloerditi en Emir Balavac voorin een belangrijke rol, beiden lijken herboren en staan met de nodige doelpunten hoog op de topscorers ranglijst. Spelers als Dirk Jan Klijn Velderman en middenvelder Jesper Harmens, die tevens erg hoog scoort in het speler van het jaar klassement van tweenul.nl en afgelopen zondag ook nog de winnende tegen Quick ’20 maakte, zijn dragende spelers voor de rood-gelen.

Kick Maatman en zijn technische staf zal zijn team op scherp zetten en op jacht gaan naar drie punten, waarbij het dit keer dus moet gebeuren tegen een directe concurrent om de bovenste plek in de Hoofdklasse C. Voor Melvin Velthuis zal de wedstrijd extra bijzonder zijn. Hij verruilde dit seizoen Rohda Raalte voor Alcides uit Meppel. Hij kent zijn tegenspelers uit het vorige seizoen, echter kennen de Raalternaren hem ook. Het beloofd een uiterst spannende strijd te worden waarbij er een grote publieke belangstelling zowel uit Raalte en omgeving maar ook uit Meppel wordt verwacht.

De wedstrijd wordt aanstaande zondag 11 november gespeeld op sportpark Tijenraan, begint om 14.00 uur en staat onder leiding van de heer J. R. Mulder uit Deventer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.