voorbeschouwing hhc tegen deto twenterand

DETO Twenterand heeft goede herinneringen overgehouden aan de laatste wedstrijd op de Boshoek. In de beslissingswedstrijd tegen de gedoodverfde favoriet WHC besliste Ruud Bruns in de verlenging de wedstrijd in het voordeel van DETO. Uitzinnige taferelen speelden zich af op het veld met de spelers van DETO als middelpunt. Voor WHC kreeg de nederlaag nog een vervelend staartje, een bestuurscrisis en grote onrust binnen de club.

Inmiddels heeft bij DETO Twenterand de euforie van toen plaats gemaakt voor de harde werkelijkheid van nu. De topklasse is echt wel een niveau hoger dan de hoofdklasse. Halverwege de competitie staat DETO Twenterand op de laatste plek. Slechts 2 overwinningen, behaald in uitwedstrijden en thuis alle wedstrijden nog verloren, meestal met kleine cijfers.

Neemt niet weg dat we weer te maken hebben met een streekderby. En dan kan veel van wat vorige week is geschreven, worden herhaald. Kijk niet naar de stand, ook niet naar de onderlinge resultaten, iedere wedstrijd staat weer op zich. In Vriezenveen werd destijds de wedstrijd pas in blessuretijd in het voordeel van HHC Hardenberg beslist. DETO Twenterand bood taai verzet. HHC Hardenberg kwam de overwinning toe, maar de verslagenheid was groot bij de Vriezenveners, ook zeer begrijpelijk. Als je een wedstrijd lang de tegenstander van scoren kunt afhouden en zelf ook enkele mogelijkheden onbenut laat, groeit de hoop op een puntendeling. Dat kwam er dus niet van.

HHC Hardenberg voert samen met GVVV de ranglijst aan en leidt zelfs in de 2e periode. Van een kampioenschap wil men in Hardenberg nog niet spreken, daarvoor is het nog veel te vroeg. Zoals trainer Ted Verdonkschot regelmatig zegt: “ Pas als rond Pasen de stand er nog net zo gunstig uitziet is het een reëel uitgangspunt”. Nu bekijken we het van wedstrijd tot wedstrijd. Maar dat de ploeg van coach Ted Verdonkschot goed op koers ligt, is duidelijk. Aan het eind van het seizoen scheiden de wegen van de trainer en HHC Hardenberg. De doelstellingen zijn bereikt en hij gaat op zoek naar een nieuwe uitdaging, dichter bij huis. Ondanks de tegenvallende resultaten van DETO Twenterand werd onlangs het contract met trainer Michel van Oostrum verlengd. Daaruit spreekt vertrouwen in de kwaliteiten van de trainer en wordt hij niet verantwoordelijk gesteld voor de resultaten. We hopen weer op een spektakelstuk op de Boshoek.

Henk Zweers

AUDIO: Trainer Ted Verdonkschot blikt vooruit op HHC Hardenberg – DETO Twenterand. Wat voor wedstrijd kunnen we verwachten http://bit.ly/Qs58KO

AUDIO Trainer Michel van Oostrum blikt vooruit op HHC Hardenberg – DE

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.