volle bak bij avond over wonen en zorg

Samen de uitdaging aangaan voor wat betreft de veranderingen in wonen er zorg die voor de deur staan. Dat is de conclusie van de themabijeenkomst van het CDA Raalte woensdagavond. De opdracht aan de verschillende belanghebbende organisaties is om de komende tijd intensief samen te werken. Samenwerking vanuit de vraag van de burgers en niet vanuit het denken van de aanbieders van wonen en zorg.

In een overvolle zaal van Hotel de Zwaan waren diverse organisaties en andere politieke partijen aanwezig om mee te discussiëren over dit onderwerp. Diverse verontruste burgers wilden graag nadere informatie over eventuele sluitingen van bejaardenhuizen en het stoppen van dagopvang. Insprekers waren content dat

ze de mogelijkheid hadden om hun vragen en gevoelens neer te leggen over deze onderwerpen.

De thema-avond “Worden we zorgelijk oud of kansrijke senioren” van de CDA-fractie Raalte ging over wonen, zorg en welzijn in de toekomst, rekening houdend met de plannen van de nieuwe regering. De CDA fractie wil komen tot een goed doordacht, zorgzaam, sociaal en betaalbaar gemeentelijk beleid komen en had dus daartoe een discussie-avond gehouden met als gesprekspartners de directeur van Zorggroep Raalte, de directeur-bestuurder van Salland Wonen en wethouder Hiemstra.

Duidelijk werd dat de menselijke maat belangrijk is. Dat er dagopvang komt voor de verschillende groepen zoals chronisch zieken, ouderen en mensen met dementie. Een aanbod, passend bij de aandoening. Verder moet voorkomen worden dat eenzaamheid optreedt, doordat ouderen langer thuis blijven wonen.

Het is daarom dat het CDA Raalte wil dat in de MFA’s en in wijkgebouwen in Raalte dorp, ruimte komt voor dagopvang of sociale activiteiten. Doel moet zijn om zorg en welzijn dichtbij te brengen. De fractie zal zich inzetten om dit op korte termijn op de politieke agenda te krijgen.

De CDA fractie gaat met de gestelde vragen en opmerkingen aan de slag en zal met een vervolg komen om burgers en instellingen mee te laten denken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.