van hijum weinig hoop voor n35 uit akkoord

In het regeerakkoord staat niks over de N35 geschreven. CDA Tweede Kamerlid Eddy van Hijum uit Laag Zuthem laat zijn licht er over schijnen: In het regeerakkoord staat volgens de letter eigenlijk niks over de N35 beschreven. “Daar maakte ik me in eerste instantie zorgen over. Maar ik ben blij dat er geen megabezuiniging op infrastructuur komt, zoals de PvdA dat wilde. Dat biedt mogelijkheden voor de N35.”

“Maar er is ook een risico: Er staat namelijk in dat er tijdswinst tegenover een investering moet staan. Die zinsnede wijst mij teveel richting de Randstad. In deze regio staan naar vergelijking minder files dan in de Randstad, dus zijn ze minder snel geneigd om geld in de N35 te steken. Bovendien moet er ook worden gelet op verkeersveiligheid en leefbaarheid. Aangezien dezelfde minister, Schultz van Haegen, op infrastructuur blijft zitten, biedt dat weinig perspectief. We hebben haar namelijk niet leren kennen als een groot voorvechter van deze regio. Toch willen we de VVD aan de belofte houden. Ze hebben een aantal dingen beloofd, er zou in geïnvesteerd worden. De N35 stond de vorige keer bijna expliciet in het regeerakkoord vermeld.”

“Het kabinet moet deze kant op blijven kijken. Ik wil samen met Kamerleden uit deze regio, zoals Malik Azmani en Han ten Broeke, blijven strijden voor de N35.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.