tweede nicolaas concert in kerk van wesepe

Het 2e Nicolaas Concert in de kerk van Wesepe is een salonrecital die u meevoert naar de vroege 19e-eeuw en de Engelse landadel. Een liederen programma speciaal samengesteld ter ere van het 200-jarige bestaan van het boek ‘Sense en Sensibility’ van Jane Austen. Tijdens het concert kunt u luisteren naar liederen van componisten als James Hook, Henry Purcell, Ludwig van Beethoven, Joseph Haydn e.a. De salonrecital bestaat uit 14 liederen die Jane Austen zelf gespeeld of gezongen heeft en verwoorden het milieu van de Engelse landadel waar zowel mannen als vrouwen het slachtoffer kunnen zijn van regels over familiebanden, huwelijk en eigendom. Een elegant en lichtvoetig vormgegeven programma vol onvervuld verlangen en sensualiteit. Jane Austen’s favourite songs worden uitgevoerd door sopraan Mathilde de Man en pianist Jaap Eilander. Op zondag 2 december begint het om 15.00 uur ’s middags in De Nicolaaskerk te Wesepe; Ds. Kreikenlaan 3, 8124 AP Wesepe. Alle informatie voor reserveren en kaartverkoop vindt u op staging2.denicolaasconcerten.nl. Indien nog beschikbaar kunt u aan de deur ook nog kaarten kopen (graag gepast betalen). Kaarten kosten € 12,50 per stuk inclusief consumptie in de pauze.

Mathilde de Man – Sopraan – In 2010 heeft Mathilde haar studie klassieke zang bij Maria Acda en Gerda van Zelm aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag succesvol afgerond. Tijdens haar studiejaren heeft Mathilde meegewerkt aan verschillende producties van de Dutch National Opera Academy en liep ze stage bij het Groot Omroepkoor voor Puccini’s ‘Messa di gloria’ dat onder leiding van Jaap van Zweden onder meer in het Concertgebouw werd uitgevoerd. Momenteel maakt zij samen met pianist Jaap Eilander een zeer succesvolle tournee door Nederland met haar programma ‘Jane Austen’s favourite songs’. Daarnaast wordt ze gecoacht door de Schotse Sopraan Jean Copland.

Jaap Eilander – Piano – Woont in Wesepe en speelt al vanaf jonge leeftijd piano. Jaap heeft zijn studie doorlopen bij Geoffrey Madge aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. In mei 2009 heeft Jaap zijn studie bij Mikhail Markov aan het ArtEZ-Conservatorium te Enschede succesvol afgerond. Hierna volgde nog vele succesvolle masterclasses bij o.a. Katariina Liimatainen, Ralph van Raat en Fred Oldenburg. Begin 2012 verscheen zijn eerste solo-cd met werken van Schumann, Chopin, Liszt en Prokofiev getiteld ´Arabeske´.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.