twee films in het holstohus

In het Holstohus worden op vrijdag 30 november weer twee films vertoond: één voor kinderen en één voor volwassenen.

Om 18.30uur draait de Nederlandse film over een zevenjarige jongetje: ‘Brammetje Baas’. Dit creatieve en leergierige jongetje kan onmogelijk stilzitten. Hij kan niet wachten tot de zomervakantie voorbij is. Dan mag hij naar groep drie en gaat hij vast veel leren. Helaas komt hij bij meester Vis in de klas, een rechtlijnige en strenge onderwijzer. Brammetje zal en moet in de pas lopen. MOET opletten, MAG NIET met zijn benen wiebelen. Maar voor Brammetje is dit onmogelijk. Ook is voor hem de wereld buiten de klas minstens zo interessant. Gelukkig heeft hij zoveel fantasie dat hij de wereld in zijn hoofd leuk kan maken, en daar mag je als kijker van meegenieten. Brammetje gaat over een bijzonder kind en laat zien dat anders zijn óók goed is.

Deze film snijdt een actueel onderwerp aan die voor ouders en kinderen volgens de Volkskrant: “een kleurrijk feestje is en knap laat zien hoe druk het is in het hoofd van Brammetje” en 4 sterren krijgt.

Nederlands gesproken. 83 minuten. Alle leeftijden.

Om 20.30uur draait ‘the Help, gebaseerd op het boek ‘Een Keukenmeidenroman’ van Kathlyn Stockett. Een vrouw keert na haar studie terug naar haar ouderlijk huis in Jackson, Mississipi. Ze is verbaasd als ze merkt dat de zwarte huishoudster die al 29 jaar bij haar ouders thuis werkte en haar heeft opgevoed, is verdwenen. De wens haar nanny terug te vinden zet een zoektocht in gang, die de rode draad is van dit verhaal. Het speelt zich af in de jaren ‘60 toen rassenscheiding nog een normale gang van zaken was in de V.S.. Veel rijke blanke kinderen in het diepe zuiden van de VS zijn door zwarte nanny’s opgevoed. Regisseur Tate Taylor er in geslaagd er een hartverwarmende en zeer vermakelijke film van te maken, waarin op kleurrijke wijze de jaren 60 tot leven komen.

Uit de pers:”De kracht van The Help is dat het geen politiek pamflet is. De toonzetting is hilarisch, maar ook ontroerend en confronterend. De vertolkingen zijn zonder uitzondering grandioos en de details geven zeer nauwkeurig de toenmalige tijdgeest in het zuiden van Amerika weer.” 146 minuten

Filmhuis Olst is een activiteit van het NUT. Reserveren kan op filmhuisolst@home.nl

Kinderfilm € 2,- (volwassenen € 3,-) Volwassenenfilm: Nutleden € 4,-; niet-leden € 5,-.Lekker eten voor de film? De Brasserie biedt een filmmenu voor € 18,50. Vooraf reserveren aan de bar of per telefoon: 683935.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.