twee activiteiten bij de olsterhof

Op de eerste zondag van december zijn er bij de Olsterhof in het centrum van Olst twee bijzondere activiteiten mee te maken. Hanze HiFi uit Zwolle laat het publiek kennis maken met de warme klanken van de langspeelplaat en een oud docent consumptieve technieken laat zien en proeven wat je van marsepein kunt maken.

Prettig muzikaal gestoord, eigenwijs en een eigen koers. Dat is de typering van Hanze Hifi uit Zwolle. Een bijzondere winkel waar ze het luisteren naar mensen minstens zo belangrijk vinden als het luisteren naar muziek. Op zondag 2 december laat Hanze Hifi in Lifestylewinkel de Olsterhof het publiek kennis maken met de figuurlijke warmte van vinyl. Middels een bijzondere opstelling van draaitafel, versterker en luidsprekers gaat u begrijpen hoe muziek bedoeld is.

Marsepein in Nederland stamt uit de zeventiende eeuw. Sinterklaas was toen, behalve een echte kindervriend, ook ‘huwelijksmakelaar’. Sint Nicolaas is onder meer de beschermheilige van kinderen, ongehuwde vrouwen en geliefden. Rond 5 december konden jongens met een stuk marsepein een meisje hun liefde verklaren. Marsepein is een mengsel van gemalen amandelen en suiker. De structuur van marsepein is fijner gemaakt dan die van amandelspijs en bevat meer suiker en minder amandelen.

Op zondag 2 december laat oud docent Henk Jansen zien wat je allemaal kunt maken van marsepein.

Beide activiteiten zijn gratis te bezoeken en maken deel uit van het Open Weekend bij Lifestylewinkel de Olsterhof aan de A. Geertsstraat in Olst.

Voor meer informatie kunt u ook kijken op staging2.olsterhof.nl

Zondag 2 december van 11.00 tot 17.00 uur

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.