trekpont over overijssels kanaal geopend

Stichting Wandel- & Fietspaden Heeten en omstreken heeft op donderdagmiddag 8 november tijdens een officiële opening voor genodigden en haar vrijwilligers de eerste trekpont in de gemeente Raalte in gebruik genomen. Mevrouw Pronk, de nieuwste donateur van de stichting, was de eerste gebruiker van de pont. Zij mocht tijdens de officiële opening zichzelf op de trekpont naar de overzijde van het Overijssels kanaal trekken, wat door de aanwezigen met een luid applaus werd begeleid.

Vervolgens kon de rest van de genodigden zich naar de overzijde van het kanaal trekken om zich bij de verzamelde vrijwilligers te voegen. Toen iedereen eenmaal aan de overkant was, werd door voorzitter Dominique Doedens een toast uitgebracht op deze trekpont. Het is tevens de eerste trekpont over een watergang van Waterschap Groot-Salland. Vervolgens werd koers gezet naar het Trefpunt in Heeten, waar nog een presentatie werd gegeven over het traject ‘Van idee tot realisatie’ van de trekpont. Voorafgaand werd door Wijnand Schrijver namens Plaatselijk Belang Heeten in een kort woordje speciaal alle vrijwilligers bedankt voor hun inzet. Als blijk van waardering ontvingen zij allen een krentenbroodje, wat bijzonder werd gewaardeerd.

Provincie Overijssel en de Gemeente Raalte als worden door de stichting bedankt voor hun bijdrage, alsmede de fabrikant van de pont de firma Aluminiumjon uit De Kwakel NH. Ook richting de lokale firma’s die hebben bijgedragen tot de realisatie van dit project wordt een dankwoord uitgesproken namens de stichting.

Door de trekpont is de aansluiting van het recreatieve fietspad en het eveneens nieuwe Jaagpad aan de oostzijde van het kanaal met het Schot Beumerpad aan de westzijde een feit geworden. De verwachting is dan ook dat er veel gebruik zal worden gemaakt van deze nieuwste aanwinst van Stichting Wandel- & fietspaden Heeten en omstreken.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.