theorie en praktijk bij scootmobieltraining heino

Bij het parochiecentrum aan de Canadatraat in Heino werd op 22 november een scootmobieltraining gehouden. Dit gebeurde op initiatief van Veilig Verkeer Nederland en de gemeente Raalte. Tijdens de training kregen deelnemers advies over veilig gedrag in verschillende verkeerssituaties, uitleg over actuele verkeersregels en training in het gebruik van de scootmobiel.

Na deze theorie reden zij een parcours onder begeleiding van een instructeur van VVN. Daarbij oefenden de deelnemers voertuigbeheersing, evenwicht en behendigheid in verschillende situaties. Na afloop ontivingen alle deelnemers een certificaat van deelname en het theorieboek ‘RijWijzer met uw Scootmobiel’.

De scootmobiel is een vertrouwde verschijning geworden op straat. Het voertuig behoedt veel ouderen voor een sociaal isolement en is een uitkomst voor jongeren die minder valide zijn. Maar rijden met een scootmobiel in het soms drukke verkeer is zo makkelijk nog niet. Bestuurders stuiten op andere obstakels en situaties, dan bij overige vormen van verkeersdeelname. Vaak zijn zij daar onvoldoende op voorbereid.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.