signeersessie de neuze in marle

Teun ‘de Neuze’ Stevens is zondag 25 november te gast in Italiaans restaurant Bacco in Marle. De taxichauffeur zal in zijn eigen woonplaats zijn biografie ‘De Neuze en andermans zaken’ signeren. Daarnaast leest hij voor uit het boek, dat ter plekke te koop is. Thomas Tijs, ex-zanger/gitarist van Damaged Brain, zorgt voor akoestische achtergrondmuziek.

Bacco serveert tijdens de signeersessie een speciale pizzapunt: ‘Il Naso’, oftewel ‘de neus’. Deze kost 2,50 euro. Het gaat om een pizzapunt met tomaat, kaas, ham, salami, champignon en ui. Daarnaast is er ook een ‘Il Naso’-menu verkrijgbaar voor 20 euro: soep, de ‘Il Naso’-pizza en ijs met chocolade en slagroom. De signeersessie begint om 15.00 uur en duurt enkele uren.

Het boek over het leven van de chauffeur maakt de tongen in de regio flink los. De eerste druk was binnen een week uitverkocht. Boekenwinkels staan te springen om nieuwe exemplaren, die in de loop van deze week beschikbaar komen.

Het boek draagt de subtitel: ‘Dertig jaar anarchie en losbandigheid in de taxi’. De anarchie staat voor Teun, die lak had aan regels en de Belastingdienst; losbandigheid staat voor zijn klanten: rockers, høkers, hooligans, metalheads en andere rauwdouwers, maar ook de wat rustiger plattelandsjeugd. Bij Teun in de taxi mocht alles. Daar maakten ze graag gebruik van.

Teuns vriendelijke en goeiige karakter, zijn op het eerste gezicht keurige pakken en zijn markante kop passen totaal niet bij zijn anarchistische levenswandel. Al vanaf het begin van de jaren tachtig vecht hij tegen de overheid: de gemeenten Hellendoorn, Wierden, Almelo en Raalte, de politie en de Rijksverkeersinspectie. Teun wilde meer taxivergunningen, maar kreeg die niet. Dus ging hij op het illegale pad. Het leidde tot faillissementen, een scheiding, trammelant in de familie, ontruimingen, executieverkopen en veel meer ellende. Maar wat de autoriteiten ook probeerden: Teun kregen ze niet van de weg. Het boek beschrijft Teuns leven en schetst aan de hand van vele sterke verhalen van zijn vaste klanten ook een beeld van de (vroegere) uitgaanscultuur in Salland en Twente.

Voor meer informatie zie: staging2.deneuze.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.