scootmobieltraining bij parochiecentrum heino

Bij het parochiecentrum aan de Canadatraat in Heino wordt 22 november een scootmobieltraining gehouden. Dat gebeurt op initiatief van Veilig Verkeer Nederland en de gemeente Raalte. Tijdens de training krijgen deelnemers advies over veilig gedrag in verschillende verkeerssituaties, uitleg over actuele verkeersregels en training in het gebruik van de scootmobiel.

Na deze theorie rijden zij een parcours onder begeleiding van een instructeur van VVN. Daarbij oefenen de deelnemers voertuigbeheersing, evenwicht en behendigheid in verschillende situaties. Na afloop ontvangen de deelnemers een certificaat van deelname en het theorieboek ‘RijWijzer met uw Scootmobiel’.

De scootmobiel is een vertrouwde verschijning geworden op straat. Het voertuig behoedt veel ouderen voor een sociaal isolement en is een uitkomst voor jongeren die minder valide zijn. Maar rijden met een scootmobiel in het soms drukke verkeer is zo makkelijk nog niet. Bestuurders stuiten op andere obstakels en situaties, dan bij overige vormen van verkeersdeelname. Vaak zijn zij daar onvoldoende op voorbereid.

Het parochiecentrum zit aan de Canadastraat 22. Iedereen met een scootmobiel kan gratis meedoen. Aanmelden kan telefonisch of via e-mail bij Sylvia Wolhoff van VVN Regionaal Steunpunt Oost, telefoon 0575 510 144 of s.wolhoff@vvn.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.