schotman prins der iesselzotten

Jeffrey Schotman is de nieuwe prins carnval van de Iesselzotting uit Olst. Zijn adjudant is zijn broer Ferdi. Samen vormen ze Prins Jefferson de Eerst en Adjudant Skottie.

Op een knetterende Solex en onder de luide klanken van Normaal met Gas d’r bi-j reed de aanstaande Prins van Carnavalsvereniging Iesselzotten Olst de residentie binnen. Met een lange leren jas, masker en pruik was hij volledig onherkenbaar. Het aanstekelijke høken van deze gedaante op het podium verhoogde het enthousiasme van de aanwezigen. Toen aan het eind van het nummer Jeffrey Schotman en zijn broer Ferdi zich openbaarden als Prins Jefferson de Eerste en Adjudant Skottie was de verrassing compleet.

Vader Gerard (Erelid en Oud-Prins) en moeder Anneke (Jonkvrouwe in de Orde der Iesselzotten) Schotman hebben bij hun kinderen het carnaval met de paplepel ingegoten. Dat op deze avond, 30 jaar nadat pa Schotman als Prins Gerardo de scepter over de Iesselzotten zwaaide, twee van hun zonen als nieuwe leiders van de Iesselzotten werden gepresenteerd kwam ook voor hen als een grote verrassing. De familie heeft een groen/geel carnavalshart en zijn al jaren op diverse vlakken actief binnen de vereniging. Allemaal zijn ze vastbesloten om met dit seizoen een kroon te zetten op vele jaren loyaliteit aan de Iesselzotten, door “lekker te knalle met z’n alle!”, aldus de aanblijvende Adjudant.

Aan het begin van de avond hadden de Iesselzotten hun nieuwe Jeugdprins begroet. Ook dit jaar weer een leerling van groep 8 van KBS Willibrordschool. Nadat er afscheid was genomen van Jeugdprinses Sanne trad de nieuwe Jeugdraad binnen. Uit hun midden was zaterdag zijn verjaardag vierende Mert Güneyli uitverkozen om als Jeugdprins Mert met Adjudant Rens de jeugd van Olst door het carnavalsjaar te loodsen.

Vervolgens was het de beurt aan de ‘grote’ Prins Martin om afscheid te nemen. In het afgelopen jaar hadden de Prins en zijn Adjudant Ferdi af en toe de Raad tot de orde moeten roepen. Na de laatste proclamatie van Prins Martin nam de Raad op niet mis te verstane wijze wraak. De inmiddels oud-Prins en zijn adjudant werden omgekleed en geschminkt als ‘Ouwe Wijven’ en de zaal uit gejaagd. Een uur later reed de nieuwe Leider der Iesselzotten Sportcafé de Hooiberg binnen. De spetterende start van het nieuwe seizoen werd tot in de vroege uurtjes gevierd in een gezellige residentie.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.