Home / archiefcentraal / schaduw over een zonnepaneel

schaduw over een zonnepaneel

Het bewust handelen met oog op energiebesparing en milieu begint steeds grotere vormen aan te nemen in ons land en ook in onze regio. Maar misschien is het verstandig om in sommige gevallen toch eerst even het totaalplaatje wat beter te bekijken. Zo ook hier, aan de rondweg van Heino waar – waarschijnlijk met alle goede bedoelingen – een zonnepaneeltje is geplaatst om een kastje langs de weg van stroom te voorzien. Of er in het kastje een snelheidsmeter of verkeersteller zit, doet er in dit geval niet toe, want veel energie zal het paneeltje niet opleveren aangezien deze volledig wordt overschaduwd door de bomen langs de weg.

Lees ook

Natuurmomenten: Gedoe rond de Kamperplaat

Sjaak Bruggeman deelt met enige regelmaat zijn natuurmomenten met ons. En altijd is er wel …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.