sallands cross circuit dit weekend van start

Nog maar een paar dagen en dan gaat het Sallands Cross Circuit weer van start. Net als vorig jaar begint het grootste hardloopevenement in de regio met de Joop van den Enk Crossloop in Raalte. Een week later, op zondag 25 november, staat een nieuwe belangrijke loop op het programma, namelijk de Omni Mobilae Crossloop. En de opbrengst van deze crossloop gaat naar het goede doel.

“Een aantal maanden geleden vroeg Andre Duteweert, één van de organisatoren van het Sallands Cross Circuit, mij of ik deze crossloop wou organiseren”, vertelt Marja Eilert. “Hier moest ik even over nadenken omdat ik op het moment ook een managementopleiding volg en ook een baan en een gezin heb. Maar toen ik hoorde dat de opbrengst voor het goede doel was en ook nog eens een doel uit Raalte, was er geen twijfel meer mogelijk.”

De opbrengst van de Omni Mobilae Crossloop gaat volledig naar Stichting Leergeld Salland, een van de zeventig Leergeld Stichtingen in Nederland. “Elke stichting heeft zijn eigen ‘lokale kleur’. Stichting Leergeld Salland heeft als doel kinderen van 4 tot 18 jaar, waarvan de ouders onvoldoende geld hebben, deel te laten nemen aan activiteiten binnen en buiten de school. Onze visie is om nu in kinderen te investeren, om te voorkomen dat we later duur ‘leergeld’ moeten betalen”, vertelt Emie de Hoog, coördinator van Leergeld Salland. De stichting werkt met fondsen verkregen van particulieren, bedrijven en met een budget van de gemeente Raalte.

Hoewel het organiseren van de Crossloop veel tijd kost, haalt Marja Eilert veel voldoening uit het organiseren van de Omni Mobilae Crossloop. “Ik krijg er dubbel zoveel energie van terug. Het is zo geweldig om voor dit doel iets te kunnen betekenen. En bij Omni Mobilae lopen twee jongens stage, Harm en Kevin van het Deltion College uit Zwolle. Ook zij verrichten veel werk. Het is heel prettig samenwerken.”

Sponsors voor Outdoor4kids

Voor het eerst in de geschiedenis van het Sallands Cross Circuit wordt er dit jaar een crossloop op het terrein van Omni Mobilae gehouden. “Een geweldige locatie”, zegt Marja. “Het wordt dan ook een echte crossloop op bijna alleen onverharde paden. Het is de bedoeling dat alle opbrengsten naar het goede doel gaan, maar er zijn natuurlijk altijd vaste kosten die betaald moeten worden. Deze heb ik zo laag mogelijk weten te houden door sponsors te zoeken. Verschillende bedrijven uit Raalte en omgeving willen graag hier aan mee werken. Zo worden de lunchpakketten voor de vrijwilligers, de kinder- en volwassenenprijzen, de broodjes knakworst en het afzetlint allemaal gesponsord. Dit scheelt ons veel kosten, zodat er meer naar het goede doel kan. Wij hopen op een grote opkomst en veel kinderen die mee gaan doen aan de outdoor activiteiten (outdoorkids4kids).”

Kinderen kunnen een dagkaart kopen voor 5 euro. Hiervoor krijgen ze een broodje knakworst, drinken en een appel. Bovendien mogen ze tussen 9.30 en 13.30 uur mee doen aan de outdoor activiteiten, zoals boogschieten, tokkelen, wandklimmen en PowerTower. Ook deze opbrengst gaat volledig naar het goede doel. “Ik hoop dat wij op 15 februari een prachtige cheque kunnen overhandigen aan de Stichting Leergeld Salland. Dan is de missie geslaagd.”

Starttijden Joop van den Enk Loop

De tijden van de Joop van den Enk Loop op 18 november zijn anders dan afgelopen jaar. In het theater zijn deze dag namelijk andere activiteiten, waardoor de organisatie de starttijden noodgedwongen moest aanpassen. De tijden op hardloopkalanders kloppen mogelijk niet, dus houd staging2.sallandscrosscircuit.nl in de gaten voor de actuele starttijden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.