Home / archiefcentraal / salland is zeven imkers rijker

salland is zeven imkers rijker

Imkersvereniging St. Imelda uit Raalte heeft dinsdag aan zeven cursisten het Basisdiploma ‘Bijen houden’ uitgereikt in De Schalm in Marienheem. St. Imelda is een afdeling van de Landelijke Imkersbond ABTB.

Na de kennismakingscursus ‘Bijen houden’ in het voorjaar hebben 7 deelnemers besloten deze cursus te vervolgen met de ‘Basiscursus Bijenhouden’. Hier leerden ze basisvaardigheden voor het houden van bijen. Ze werkten daarbij in hun eigen bijenvolk wat ze aan het begin van de cursus kregen.

De praktijk- en theorielessen werden gedurende dit jaar gehouden op Wijngaard De Landman en De Hammerhof. De cursus werd begin november afgerond met het examen. Bijenteeltleraar Sigis Sparenberg en cursusbegeleiders uit de afdeling waren erg tevreden over het resultaat. Alle cursisten zijn geslaagd en konden hun diploma in ontvangst nemen onder het genot van een hapje en een drankje.

Belangstelling om deel te nemen aan de Kennismakings- of Basiscursus Bijenhouden volgend jaar? Kijk op www.imkersbondabtb.nl of email imkersraalte@ziggo.nl voor informatie.

Lees ook

Nieuwe fietsroute rond Sallandse Heuvelrug in teken van streekproducten

REGIO – De HORT, Hellendoornse Ondernemers in Recreatie en Toerisme, Toeristisch Bureau Hellendoorn en Salland …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.