ruiter en salland makelaardij slaan handen ineen

Salland Makelaardij en Ruiter Belastingadvies hebben de handen ineen geslagen. Als mensen via het Raalter makelaarskantoor een huis hebben gekocht, vult Frans Ruiter voor slechts 30 euro (25 euro voor alleenstaanden) hun belastingaangifte in: een zwaar gereduceerd tarief. “Het is voor mij een leuke binnenkomer”, vertelt Frans. “Veel mensen zijn niet goed op de hoogte van de aftrekpostmogelijkheden en hebben een afkeer van al die ingewikkelde formulieren. Ik vul de formulieren in en met mijn kennis kan ik al snel veel euro’s verdienen.”

Frans is in maart dit jaar voor zichzelf begonnen. Hij houdt kantoor in zijn woning aan de Hannie Schaftlaan 4 in Olst en richt zich op belastingadvies voor particulieren en bedrijven in de meest brede zin van het woord: inkomens-, vennootschaps-, omzet-, loon-, erf- en dividendbelasting. Daarnaast helpt hij bedrijven en particulieren bij het opzetten van een overzichtelijke administratie en geeft hij financieel advies.

Frans heeft zich gespecialiseerd in fiscaal advies aan nabestaanden. “Dan krijg heb je met erfbelasting te maken”, vertelt hij. “Na het overlijden van zijn of haar partner of een alleenstaande ouder staat de nabestaande er vaak alleen voor. Dat terwijl er ontzettend veel geregeld moet worden. Soms heeft de nabestaande nog nooit een belastingaangifte ingevuld. Ik ken Mark van Salland Makelaardij privé. Hij vertelde me dat hij af en toe te maken krijgt met nabestaanden die het huis te koop aanbieden. De aangifte erfbelasting is extra complex. Verkoop van een huis is op dat moment belangrijk, omdat de kosten (belastingen energie en onderhoud) van de woning doorlopen. De erfgenamen kunnen niet over het geld uit de erfenis beschikken, omdat de woning nog niet is verkocht. Na ongeveer een jaar komt ook nog eens de Belastingdienst, die over de nog niet verkochte woning erfbelasting vordert. Zo zijn we op het idee gekomen voor onze samenwerking. Mark en Chris van Salland Makelaardij weten op een goede en faire manier de woning te verkopen en ik leid het beheer en afwikkeling van de nalatenschap af.”

Het belangrijkste voordeel van de diensten van Frans is de ontzorging in een drukke en emotioneel zware tijd. In deze tijd kan het, wat dat betreft, helpen om vooruit te denken. De regelgeving omtrent erfbelasting is immers veranderd. “Een partner krijgt zes ton vrijstelling”, vertelt Frans. “Kinderen en kleinkinderen nog maar 19.000 euro. Volgens de wettelijke verdeling erven de partner en de kinderen. Een schenking met de warme hand kan dus veel verstandiger zijn, omdat dan de regels voor de schenkbelasting gelden. Maar ook via een testament kan belasting bespaard worden. Ik begeleid de mensen graag zodat zij zelf kunnen beslissen wat er met hun bezittingen gaat gebeuren na hun overlijden.”

“Als iemand, eventueel met partner, via bemiddeling van Salland Makelaardij een woning koopt, is het vrijwel zeker dat een van de twee partners loon heeft ontvangen”, vervolgt Frans. “Anders is een eigen huis meestal niet mogelijk. Belastingteruggave ligt dan voor de hand. De speciale tarieven gelden voor mensen die een huis kopen via Salland Makelaardij en inkomsten uit loon hebben. Voor kopers met een eigen bedrijf of een ingewikkelde aangifte, bijvoorbeeld door scheiding, geldt een meerprijs.”

Voordat hij Ruiter Belastingadvies oprichtte, had Frans een leidinggevende functie bij een woonstichting. Hij zocht echter een nieuwe uitdaging. “Daarom heb ik de opleiding Fiscaal Adviseur gevolgd. Die heb ik binnen een jaar gehaald. Een fiscalist mag ik me niet noemen, dat is een universitaire studie, maar ik beschik over erg veel kennis. Een fiscalist is gespecialiseerd op een bepaald terrein en wordt bij complexe vraagstukken ingeschakeld. Ik kan mijn diensten goedkoper aanbieden.”

Natuurlijk trekt een dergelijke specialisatie ook een wissel op Frans. Hij krijgt immers vaak te maken met mensen die in een zware tijd zitten. Hij benadrukt echter dat hij er veel voldoening uithaalt om hen te steunen in moeilijke tijden. “Ik ben een sociaal en rustig persoon. In mijn tijd bij de woningstichting kreeg ik ook vaak te maken met mensen die problemen hadden. Het is een uitdaging om ze zo goed mogelijk te helpen.”

Ruiter Belastingadvies is te vinden aan de Hannie Schaftlaan 4 in Olst, tel: 0570-562594, mob: 06-44251971. Meer informatie op staging2.ruiterbelastingadvies.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.