rohda wacht loodzware wedstrijd in haren

Rohda Raalte neemt het zondagmiddag in Haren (Groningen) op tegen directe concurrent Be Quick 1887. Dat het een loodzware wedstrijd gaat worden staat volgens trainer Kick Maatman vast. “Be Quick heeft alle thuiswedstrijden nog gewonnen.”

Afgelopen weekend speelde de hoofdmacht van Rohda Raalte in eigen huis gelijk tegen koploper Alcides. “Ik denk dat we tevreden mogen zijn met dat punt”, zegt Maatman. “Beide ploegen lieten elkaar niet voetballen. Het eerste uur kwamen wij er voetballend aardig uit, maar met name de laatste twintig minuten was Alcides sterk. We hadden nog wel een goede kans met Boy, maar we hadden ook net zo goed kunnen verliezen.”

Rohda en tegenstander Be Quick staan beide één punt achter koploper Alcides. Maar Rohda Raalte heeft een beter doelsaldo: 19-6 om 18-7. Hoeveel de ploeg van trainer Kick Maatman daar zondag aan heeft is de vraag. “Be Quick is een ploeg die gewoon heel weinig kansen weg geeft. De kansen die je krijgt, moeten er dus in als je wil winnen. Want anders komt Be Quick er uit met een razendsnelle counter. We moeten dus ook genoeg man achter de bal houden.”

Maatman moet het zondag stellen zonder de geblesseerde Bas Tuitert en Maurice Tepperik. Maar ook Jordi Lemmens is er niet bij. “Jordy is geschorst. Dus achterin moeten we dat oplossen. Dat doen we met Coen Zwollo. Wij hebben een hele brede selectie en dat is positief. En ondanks dat de selectie bijna helemaal fit is, zijn de jongens op de bank en in het tweede elftal heel goed bezig. Ze zijn erg gemotiveerd op de trainingen en doen het erg goed. We zijn echt een team en deze jongens verdienen ook zeker complimenten.”

Hoewel Rohda een zware wedstrijd te wachten staat, gaat Maatman vol vertrouwen naar Haren. “We gaan altijd voor de winst, maar het is mogelijk dat we punten laten liggen. Het wordt een lastige wedstrijd waarin alles mogelijk is.”

De wedstrijd begint om 14.30 uur. Voor de thuisblijvers is er waarschijnlijk een verslag op Oogtv.nl te beluisteren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.