reconstructie ter stegestraat olst hervat

Het nieuwe riool van de L.H. Posstraat wordt deze week verbonden met het nieuwe riool in de Ter Stegestraat. Ook wordt de persleiding van het waterschap doorgetrokken. Voordat de riolering in het laatste deel van de Ter Stegestraat wordt vervangen moet deze persleiding zijn doorgekoppeld, zodat het afvalwater van het rioolgemaal Averbergen niet langer uitmondt in het riool aan het einde van de ter Stegestraat, maar helemaal in de Thorbeckestraat.

“We gaan nu, gelet op de periode van het jaar, niet op meerdere plaatsen tegelijk de riolering vervangen. Als het riool in de Ter Stegestraat klaar is, pakken we het riool in de Korenstraat weer op en gaan we de laatste straten rioleren,” aldus de gemeente.

Begin deze week is begonnen met het bestraten van het kruispunt van de L.H. Pottstraat met de Rozenhof/Parallelweg. Vrijdagmiddag moet dit klaar zijn en is de route L.H. Pottstraat – Watertorenstraat – Kornet van Limburg Stirumstraat weer helemaal toegankelijk.

De Parallelweg wordt in de tweede helft van volgende week aangepakt. De verharding wordt losgemaakt, opnieuw geprofileerd en voorzien van een nieuwe verhardingslaag. Op de Korenstraat (het gedeelte langs de spoorlijn) is begonnen met het plaatsen van de bandenlijn aan de woningzijde. Vanaf de Korenstraat gaat de Enkweg door naar de Thorbeckestraat. Aansluitend langs de Korenstraat, Enkweg en Thorbeckestraat worden de trottoirs aangelegd. Nadat de spoorsloot is opgeschoond, wordt ook begonnen met het dichtstraten van de rijbaan op de Korenstraat, gevolgd door de Enkweg.

Ook de aanleg van de openbare verlichting wordt weer opgepakt. Vrijdag aan het einde van de dag, zijn de L.H. Pottstraat en de Rozenhof weer bereikbaar vanaf het Kerkplein. Op het deel van de L.H. Pottstraat tussen de Parallelweg en de Watertorenstraat geldt al wel het éénrichtingsverkeer. Volgende week zal ook de ROVA weer dit rondje rijden en kun je de containers op dit deel van de Pottstraat weer langs de straat plaatsen.

Door de rioleringswerkzaamheden op de Ter Stegestraat, is het laatste deel van de Ter Stegestraat niet bereikbaar. Ook de verbinding Ter Stegestraat – Korenstraat is deze en volgende week niet toegankelijk.

Tijdens de uitvoering wordt wekelijks op de dinsdagmiddag van 16.00 uur tot 17.00 uur een inloopuur gehouden. Hier kan iedereen binnenlopen met vragen, klachten of opmerkingen. Het inloopuur vindt plaats in de directiekeet die staat aan de L.H. Pottstraat op het grasveld bij de Ter Stegeschool.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.