pvda wil geld voor kunstgrasvelden

Van der Wilt wilde al eerder dat er geld beschikbaar gesteld zou worden: “Zo moeten we niet met elkaar omgaan, vandaar dat we al bij de perspectiefnota een amendement van de VVD hebben gesteund om het benodigde geld beschikbaar te stellen, zodat de velden zouden kunnen worden aangelegd. Dit amendement is helaas door de stemmen van CDA en GB verworpen.”

Van der Wilt weet overigens niet of er daadwerkelijk toezeggingen zijn gedaan over de aanleg van de kunstgrasvelden: “Het is ons niet helemaal helder of er nu harde toezeggingen zijn gedaan over de kunstgrasvelden voor 2015, maar duidelijk is wel dat er op zijn minst verwachtingen zijn gewekt.”

Mathijs Perton van D’66 richt zich meer tot het college van B&W: Allereerst moet ik zeggen dat het college zich ten alle tijden aan de moties behoort te houden. Indien er onduidelijkheid over bestaat of wanneer de motie niet binnen de aangeven budgetten of periode uitgevoerd kan worden, zal het college terugmoeten naar haar opdrachtgever, namelijk de raad. De raad beslist dan of en hoe er afgeweken wordt van de motie. Dat het college dit nu eigenhandig doet is fout en wekt bij dit soort langlopende dossiers veel irritatie. Al met al fout en heel knullig. Dat een aantal mensen dit toedicht aan het feit dat de wethouder in kwestie van buiten de gemeente komt, vind ik bespottelijk en niet ter zake doen. Het college is aan zet om nu met raad en verenigingen te komen tot een acceptabele oplossing.”

Of Perton wil dat de aanleg van de kunstgrasvelden versneld wordt, maakt hij niet helemaal duidelijk: “Laat het college eerst maar komen met de kostprijs. Het college had dit voorbesluit bij de raad neer moeten leggen en niet bij de verenigingen. Ja, het moet sneller, maar niet ten koste van alles. Letterlijk en figuurlijk.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.