Home / archiefcentraal / provincie twittert over gladheid

provincie twittert over gladheid

De provincie Overijssel zet de komende winter Twitter in om weggebruikers op de hoogte te houden over gladheid. Via het twitteraccount @ProvOverijssel worden weggebruikers geïnformeerd over actuele situaties.

Zodra de opdracht wordt gegeven om te gaan strooien, wordt dat onmiddellijk via het twitteraccount van de provincie doorgegeven. De tweet stuurt ook automatisch een link naar de strooiroutes in Overijssel mee. Zo weet je als automobilist waar in geval van gladheid en vorst wordt gestrooid.

De gladheidstweets worden per regio ingedeeld, zodat weggebruikers vooral de juiste info krijgen voor hun eigen woonomgeving. Twee weken geleden werd de eerste test gedaan met het systeem, toen er gestrooid moest worden tijdens strenge nachtvorst in West-Overijssel. De service is een samenwerking van de Provincie Overijssel en Rijkswaterstaat.

Lees ook

Dorpsquiz brengt jubilerend Hoonhorst in beweging

Op zondagmiddag 14 november vindt de ‘eerste echte Dorpsquiz Hoonhorst’ plaats HOONHORST – Het had …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.