projectkoor dedemsvaart houdt drie concerten

Het projectkoor Dedemsvaart zingt het laatste weekend van november het Requiem van Fauré.

Het koor staat onder leiding van dirigent Bernard Slofstra. Het is een regionaal koor met leden uit Dedemsvaart en wijde omgeving.

Bernard Slofstra dirigeert meerdere koren en heeft een bloeiende muziekpraktijk in Roden en Dedemsvaart.

Gabriel Fauré (1845-1924) componeerde zijn requiem (dodenmis) in 1888. Het is één van zijn meest uitgevoerde werken. Dit bekende en geliefde Requiem uit de Romantiek schreef Fauré voor zijn plezier vanuit zijn persoonlijke geloof in de dood als een blijde bevrijding. Het werk is van een troostende lichtheid en kenmerkt zich door de harmonieuze toon van rust en vrede.

Het koor zingt daarnaast enkele andere werken van Fauré waaronder Cantique de Jean Racine. Dit jeugdwerk voor koor en orgel uit 1865 is vermoedelijk het werk waarmee Fauré de eerste prijs won bij zijn afstuderen aan de Parijse kerkmuziekschool.

De sopraansolo wordt gezongen door Christianne Slager en baritonsolist in het Requiem is Frits Vugteveen.

De solisten zingen samen ook het Ave Verum. De orgelbegeleiding van het geheel is in handen van de bekende organist, componist en dirigent Daniël Rouwkema.

De drie concerten vinden plaats op vrijdag 23 november in Dedemsvaart in De Antenne om 20.00 uur, zaterdag 24 november in Hardenberg in de Höftekerk om 20.00 uur en zondag 25 november in de RK Kerk in Veenhuizen om 15.00 uur.

De toegang (inclusief programmaboekje) kost 10 euro.

In februari en maart 2013 (zaterdagen) wordt als volgend project de St Mark Passion van Charles Wood (1866-1926) ingestudeerd.

Geoefende zangers zijn van harte welkom om aan dit bijzondere passieproject mee te doen. Meer informatie bij Brigitta Egberts (scheidegger@home.nl).

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.