project kinderzwerfboek bij de springplank

Als uitvloeisel van de kinderboekenweek heeft OBS de Springplank uit Heino besloten om met de groepen 5 tot en met 8 deel te nemen aan het project ‘Kinderzwerfboek’. De school heeft 30 nieuwe boeken gekregen en deze worden voorzien van een kinderzwerfboek-sticker en een boekenlegger. De boeken worden geplaatst in de leescarrousel in de gang van locatie De Horst en kan door de kinderen worden meegenomen, gelezen en doorgegeven.

Het doel is om zoveel mogelijk kinderen thuis aan het lezen te krijgen om hiermee het taalkundig inzicht van kinderen te vergroten en hen ook vooral te laten genieten van een boek. Door de boeken te laten ‘zwerven’ worden dit spannender gemaakt. Kinderen worden ook gevraagd om boeken van huis mee te nemen en deze in de carrousel te plaatsen. De bedoeling is dat de leescarrousel leeft doordat kinderen er steeds nieuwe boeken in plaatsen. Als het kind een boek vindt, kan hij of zij de code die op het boek staat invoeren op de site en zo het boek volgen.

De school hoopt dat ouders dit initiatief willen ondersteunen en ook een beetje de vinger aan de pols houden, zodat de boekenkast thuis niet helemaal leeggehaald wordt of dat er dierbare boeken worden meegenomen. Voor nadere informatie neem contact op via info@kinderzwerfboek.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.