Home / archiefcentraal / politie houdt snelheidscontroles in elshof

politie houdt snelheidscontroles in elshof

Deze weg is gecategoriseerd als 60 km-weg. Dit betekent dat deze weg een erftoegangsweg is, uitsluitend bedoeld voor lokaal verkeer. Er wordt gecontroleerd op de overschrijding van de maximaal toegestane snelheid van 60 km/h. Tevens zal gecontroleerd worden in de bebouwde kom van Elshof en ter hoogte van de dorpsschool. Bewoners hebben veelvuldig klachten geuit over auto’s die op deze weg te hard rijden, met name tijdens de ochtend- en avondspits. Met de snelheidscontroles wordt gehoor gegeven aan deze klachten.

In de eerste week komen hardrijders nog weg met een waarschuwing en worden zij van de nodige informatie voorzien. Vanaf 3 december worden ook bekeuringen uitgeschreven. Tijdens de eerste zes weken is er sprake van dagelijks snelheidstoezicht en wordt er naar gestreefd zoveel mogelijk overtreders staande te houden, te bekeuren en te confronteren met hun rijgedrag. Na zes weken presenteert de politie de handhavingsinzet en de resultaten. Hiertoe wordt een tussen-snelheidsmeting uitgevoerd. Mede op basis hiervan bepaalt de politie in overleg met de gemeente en het Openbaar Ministerie de intensiteit van het toezicht gedurende de verdere looptijd.

Lees ook

Rustpunt De lange Pier geopend in Lettele

LETTELE – Aan de Butersdijk in Lettele is sinds mei dit jaar een nieuw rustpunt …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.