opruimingswerk op rwzi raalte valt tegen

Het is nog niet mogelijk om alle resten op te ruimen van het gebouw dat vorige week zondag ontplofte op de rioolwaterzuivering in Raalte. De oorzaak daarvan is de aanwezigheid van zuiveringsslib in de kelder onder het verwoeste gebouw. Dit slib blijkt vermengd te zijn met olie en kan daarom niet allemaal worden weggepompt.

Momenteel wordt gezocht naar afvoer en tijdelijke opslag van dit slib. Het gaat om een hoeveelheid van ongeveer 250.000 liter. Het stagneren van de afvoer bemoeilijkt het KIWA-onderzoek naar de oorzaak. Daarom is het op dit moment nog onduidelijk wanneer de eerste onderzoeksresultaten van de explosie bekend zijn.

Het asbestonderzoek op het zuiveringsterrein is helemaal afgerond. Het terrein is, met uitzondering van het vernielde gebouw, ‘schoon’ verklaard.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.