oostewechel kunstgras moet er komen

Afgelopen zaterdag publiceerden we een artikel over een kwade SV Heeten-voorzitter. Wethouder Hiemstra had hem laten weten dat er voorlopig nog geen kunstgras naar zijn club komt. Naar aanleiding van dat artikel hebben we alle fractievoorzitters van de partijen in de Raalter gemeenteraad naar hun standpunt gevraagd.

“Ik kan de gevoelens die er bij de SV Heeten leven, volledig onderschrijven.,” aldus Oostewechel. “Er zijn in 2008/2009 door het college beloftes gedaan dat alle verenigingen een kunstgrasveld zouden krijgen. Er is toen een toezegging gedaan in de raad om dit binnen zeven jaar te realiseren vanuit de lijst die de gezamenlijke verenigingen hebben opgesteld. Echter deze toezegging is schijnbaar niet op papier te herleiden. Dus discussiepunt 1 is hierbij een feit.”

“Er zijn toezeggingen gedaan en deze dien je na te komen op basis van redelijkheid,” stelt het raadslid uit Heeten. Ook wijst hij op het gelijkheidsbeginsel: “Dezelfde omstandigheden, voor iedereen gelijk. Kunstgras kan zeer intensief gebruikt worden, dus minder afgelastingen, daardoor minder kans op competitievervalsing, trainingen kunnen bijna altijd doorgaan, er kunnen lichtwedstrijden worden gespeeld en dus extra activiteiten.”

“Daarnaast heeft een vereniging met een kunstgrasveld leden meer te bieden, zoals wintertoernooi en meer activiteiten voor jeugdleden in winterperiode.” Ook wijst Oostewechel op een financieel voordeel, voor club en gemeente. “Minder kosten ten behoeve van besproeiing voor de vereniging in zomerperiode en minder onderhoudskosten voor de gemeente.”

“Waar ik mij uiteindelijk het meest aan stoor, zeg maar frustratie, is dat het college in staat is om zijn verenigingen totaal niet serieus te nemen. De handreikingen van de verenigingen in het kader van zelfwerkzaamheid, voordeel met gelijktijdige aanbesteding en een bijdrage in de extra rentelast vond geen enkel gehoor. Tot een gesprek is het nooit gekomen, de wethouder is gekomen om zijn boodschap van het college mede te delen en verder basta.”

“Al met al vind ik dat dit geen recht doet aan de motie die tijdens de perspectiefnota is ingediend. In hoever neemt het college de raad nog wel serieus? De bron van deze ellende is gebrek aan is naar mijn mening gelegen in de communicatievorm. Het college wil maar niet inzien dat dit structureel beter moet. Vitaal Salland heeft hier eerder aandacht voor gevraagd. Als men op deze manier doorgaat zal het vertrouwen in de politiek en het democratische gekozen bestuur alleen maar verder afkalven, in hoeverre deze nog bestaat. Verwachtingen en toezeggingen vanuit het verleden kunnen niet zomaar van de mat worden geveegd. Ik ben er klaar mee!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.