oorlog om kunstgras

“Afgelopen donderdag hebben we een gesprek gehad met wethouder Hiemstra. Hij vertelde ons dat Nieuw Heeten in 2014 kunstgras zou krijgen, maar dat er voor Heeten en Mariënheem geen geld meer was. Dat zou pas 2017 of 2018 worden. Lekker makkelijk, nu geen harde toezeggingen doen, zodat hij er later onderuit kan.”

Oosterhuis vervolgt: “De wethouder voert een motie van de gemeenteraad gewoon niet uit. De raad heeft hem opgeroepen om een oplossing te zoeken. Dat doet hij niet!” De voorzitter van Heeten blikt terug op het gesprek van donderdag: “We kregen een betoog hoe slecht het financieel vooruitzicht was, hij wilde geen harde toezeggingen doen. En dat terwijl dat raad hem opgeroepen heeft om een oplossing te zoeken. We hebben er in principe recht op, dat heeft de wethouder zelfs niet bestreden. Hij is alleen niet bereid om een oplossing te zoeken vóór 2015.”

Oosterhuis belicht ook het financiële aspect: “Het is puur een financiële kwestie. Wat is nou het financiële verschil in een aanleg tussen 2015 en 2017? De wethouder verwees naar een rentelast. Maar als je drie velden tegelijkertijd kunt afnemen, kun je prijstechnisch die makkelijk het verschil van rentelast onderhandelen. Die besparing is absoluut groot genoeg.”

Oosterhuis voorspelt actie en nog snel ook. “Dit weekend gaat er een brief uit naar alle raadsfracties. We accepteren dit niet. De wethouder voert de motie simpelweg niet uit! We gaan bezwaar tegen zijn plannen maken. Deze wethouder wil niet eens overleggen om met ons tot een oplossing te komen, wij willen een fatsoenlijk gesprek daarover. Hij heeft echt lak aan de motie. Hij zoekt niet met ons naar een oplossing terwijl hij daartoe wel werd opgeroepen. We werden donderdag gewoon teruggewezen alsof er nooit iets is afgesproken.”

Aanstaande donderdag vergadert de Raalter gemeenteraad over de begroting. Daarin staat ook de aanleg van kunstgras omschreven. Voor die tijd vragen wij alle fracties naar hun mening over dit onderwerp.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.